מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער אליםרונית29/03/2012
שלום רב,
אני שואלת בקשר לבני בן ה 12,יש לי עוד שלושה ילדים ,הוא השני.
מאובחן כ ADHD מגיל קטן ותמיד היו איתו בעיות התנהגות ובעיות אלימות.
הוא מציק הרבה לאחותו הקטנה,מקניט אותה,מרביץ לה.
לאחרונה הוא החל "להחטיף" לי מדי פעם-אני אימו דרך אגב,הוא מקלל אותי,"יורד עליי" כשהוא ממש מתעצבן הוא יכול להעיף אגרוף. ניסינו לדבר איתו מס' רב של פעמים,אנחנו קונים לו מה שהוא מבקש,מנסים להיות בראש שלו והוא יכול להיות מתוק מאוד עד שהוא מתעצבן ,זה לא שהעניין הוא שאנו עדינים מדי איתו,אני אולי,בעלי הוא בחור קשוח ולא מוכן לסבול את ההתנהגות הזאת שלו ובכ"ז אנו מנסים בטוב.
איך ניתן לפתור את זה? אנו ממש לא רוצים להוציא אותו מהבית אבל ניראה לי שאין שום פיתרון אחר,אני לא מוכנה בשום אופן להיות אמא מוכה,מה גם שהוא אמור לעלות לחטיבת הביניים שנה הבאה ואין לנו מושג איזה בית ספר יסכים לקבל אותו עם ההתנהגות הזאת.
מה שעשינו כרגע לאור ההתפרצות הגדולה שלו אתמול שבמהלכה הוא היכה אותי,הודענו לו שמכיוון שהוא לא יכול לעזוב את הבית כרגע הוא על תקן של אורח בבית וצריך לקבל אישור לכל דבר שהוא רוצה,מותר לו להיות בחדרו ולצפות בטלוויזיה,כל השאר דורש אישור,אנחנו כבר לא יודעים איך לאכול את זה. אני מפחדת שהוא נמצא בקטוגריה של נוער עבריין ואין לי מושג איזו מסגרת מטפלת בזה.
אני מודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער אלים - תגובה
יניב רוזן29/03/2012שלום רונית,
נראה שאתם עושים הרבה טעויות בחינוך ילדכם. הפערים ביניכם ההורים, חוסר הגבולות, תגובות לא ברורות, מתנות וכו.
נסו להחליט על חוקים, גבולות והקפידו על תוצאות קבועות וידועות מראש. בשונה מהרבה פניות אחרות אני ממליץ לך בחום לפנות לגרום מקצועי שינחה אתכם בחינוך ילדכם ובהשגת שינוי התנהגותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנער אלים - תגובה
אבי יקיר01/04/2012רונית שלום,
מאחר והבן שלך מאובחן כבר מגיל צעיר כ ADHD, אי מאמין שפניתם לטיפול כלשהו בעבר.
ואם היו מספר טיפולים, אני מציע לכם לאסוף במהירות את כל סיכומי הטיפול והיכנס לתהליך טיפול מיידי להורים וילדים/נערים הסובלים מ ADHD. תוכלו למצוא קבוצות תמיכה באינטרנט ומטפלים מומחים לבעיות קשב וריכוז. אתם כהורים חייבים לעבור טיפול, על מנת להתמודד עם בנכם, הנמצא בתחילת גיל ההתבגרות שכן לבעיות קשב וריכוז מתווספות כעת בעיות לא פשוטות.
תקפידו על טיפול לאורך זמן.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)