מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים בין אחיםאתי גרוס09/07/2012
שלום, יש לי שאלה בעיה, יש לי שלושה ילדים, בת 20, בן 17, בת 13 העניין הוא היחסים העכורים מאוד בין הבן לבין הבת הקטנה, יחסים שהדרדרו למקום של דיבורים לא יפים אחד לשני, קשה להשתיק אותם ולמנוע מהם לדבר כך, אםהם נתקליפ אחד בשני הם אומרים איכס, ניסיתי לדבר אל ליבם,כל אחד בנפרד ולנסות לשנות את היחס שלהם אבל לא עוזר. לפני כמה חודשים הילדה הסכימה וניסתה להתנהג בצורה יותר נעימה אבל האח המשיך בשלו והתרחק ונגעל ממנה, נכון לעכשיו הבת לא מוכנה לנסות להתקרב אליו והוא מבחינתו מאשים כל הזמן אותי בכך שאני כועסת עליו ולא עליה, אתן דוגמה אם היא שרה בסלון, בשעות עירות ובקול רגיל הוא מיד אומר תשתיקי אותה, שתשתוק כבר, אני אומרת לו שבסלון הבית אנשים חיים ומותר לדבר, לשיר, לצחוקאבל הוא רוצה שקט ואוהב את השקט שלו, הרבה בתוך החדר עם המחשב. בסך הכל הוא ילד טוב, מנומס להורים ומתנהג יפה להורים וגם עם האחות הגדולה היחסים בסדר, הוא לא אוהב אירועים משפחתיים גדולים ואם היה אפשר להימנע מהם היה נמנע אבל אנחנו דורשים שיהיה חלק, מקווה שיהיה מענה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בן אחים בוגרים
יניב רוזן10/07/2012שלום איתי,
יש להסתכל על הנושא מכמה נקודות מבט:
1. הבן- עולה חשד כי לבן קשיים חברתיים. אחד הסימפטומים של התופעה הוא התפרצויות זעם, עימותים ומריבות במשפחה. תחשוב על זה רגע: אם הוא מגיע לכיתה והוא לא מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי ברמה החברתית, אולי גם מרגיש "נחות" משום שהדיאלוג שלו עם העולם הוא על ידי הימנעות ובריחה. מצב שכזה יוביל לפגיעה בהערכה העצמית. והנה ממש על פי בקשה יש אדם אחד קטן וחלש ממנו- זוהי בתך. אי לכך, מצורך הישרדותי ("פיצוי") הוא יבחר להעלות את דימויו העצמי על ידי עימותים איתה. כך ירגיש חזק ועוצמתי.
דבר נוסף, אנו המטפלים אומדים את מורכבותה וחומרתה של בעיה על ידי הקיף ותדירות ההתנהגות ההימנעותית. התנהגות הימנעותית תמיד מעידה על קושי, למעט מקרים נדירים. במקרים אלו אנו נפעיל את "מבחן הרגש" ונבדוק האם המתבגר מאושר ושמח בחיי. נבדוק, גם, את הערכה, הגאווה, והסיפוק העצמי.
אי לכך, ברור שהשינוי לו אתה מייחל תלוי, גם, בשינויים אלו.
2. מערכת היחסים בין הבן והבת- הבט, ילדיך אינם ילדים צעירים עוד. זו האחריות שלהם להסתדר. אין זה מתפקידכם ההורים לעסוק עוד "במשפט צדק".
אי לכך, חושב אני כי יהיה נכון להסביר להם שזו האחריות שלהם להסתדר יחדיו, ולקיים מערכת יחסים ראויה. אתה מצידך, תסביר להם כי במידה ויתעורר ויכוח, או שיעשה שימוש בשפה בלתי הולמת שניהם יענשו באותה המידה, למעט כמובן אם אחד מהם ידווח לפני התלהטות האירוע.
אני ממליץ לך לבחור עונש שאינו חמור (לדוגמא, כול אחד לחדרו לחצי שעה) ולקיים אותו בעקביות. ניתן גם להגדיל את טווח הזמן במידה וההתנהגות חוזרת על עצמה באותו היום. ולהתחיל מחדש בכול יום. אני יכול להניח שכאשר הם יבינו שזו האחריות שלהם להסתדר ירשם שינוי בתדירות ובעוצמתה של ההתנהגות.
3. אתם ההורים - מבל להיכנס למורכבות הנושא, אומר כי סביר הוא שככול שאתם ההורים תהיו יותר דומיננטיים ומשפעים ותתנו את היחס שלכם לילדכם, גם ביכולת של הילדים לכבד האחד את השנייה כך יגדל הסיכוי ש"יתאמצו" לעשות זאת.
תסבירו להם שיחסים תקינים בן חברי הבית הוא ערך עליון בחינוככם, ולכן התנהגות שכזו פוגעת בכם מאד, מדאיגה ופירושה גם חוסר אכפתיות והתעלמות.
דבר אחרון, את חשיבותם של דברים בחיינו ניתן לאמוד על פי רמת תשומת הלב, הזמן, האנרגיות והמאמץ שאנו מוכנים להשקיע לטובת הנושא. אי לכך, נהגו להעלות את היחסים בן הילדים כנושא שיחה קבוע. הקפידו להעביר מסרים גלויים וסמויים בנושא. חזקו אותם על ידי מילות עידוד כאשר הם מצליחים.
אני מזכיר שדבריי הינם המלצה בלבד ואינם מהווים תחליף להתייעצות עם איש מקצוע.
בהצלחה!!!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)