מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נערה שהתחברה לנער בעייתיאמא דואגת15/09/2012
שלום רב - אני אמא לנערה בת 16 וחצי, זו הבת הקטנה מבין שלוש בנות, ילדה שקיבלה המון אהבה מכל הסובבים ולא היה חסר לה דבר..בשנה האחרונה חל בה שינוי מקצה אל קצה..השינוי התחיל מרגע שגילינו שהיא התחברה לנער בן גילה שמעשן סמים. התגובה הראשונית שלי היתה - ה ל ם ! פשוט הלם..אחרי שקצת חזרתי לעצמי לקחתי אותה לשיחה ארוכה (וקשה ) והיא אמרה לי שהיא בכלל לא ידעה על זה. (זה התגלה בעקבות זה שהוא נעצר בגלל סמים) האמנתי וסמכתי עליה שהיא חותכת ממנו אבל לא זה מה שקרה...לצערי המאוד גדול , אין שום דרך לגרום לה להפרד ממנו. את מי כבר לא הכנסתי לסיפור הזה...את יועצת בית הספר, את המחנכת, פסיכולוגית מבית הספר, משפחה...לאף אחד אין השפעה. גם היועצת המדהימה (שאליה בתי מאוד מחוברת ורק אותה היא משתפת בכל מה שעובר עליה ) אמרה לי לשכוח מזה שהיא תעזוב אותו ויעצה לי לא לשחרר ולא להכנס איתה למלחמות שלא מובילות לכלום רק להרס הקשר בינינו ולהמון תסכולים..למרות שקשה לי, לקחתי את העיצה. אגב , מצד הנער זה אפילו יותר דביק..הוא בכלל אובססיבי אליה. אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה..לא נרדמת בלילות מדאגה..אשמח לכל עיצה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שהתחברה לנער בעייתי - תגובה
יניב רוזן15/09/2012שלום,
היות והקשר בין בתך לחברה הינו הדוק ורציני אני בהחלט חושב שאין טעם לפעול בכוח. ולכן, אפשר לאפשר לה את הקשר אבל במספר תנאים ברורים:
1. חשוב שתכירי את חברה מקרוב. בקשי שיגיע אליכם הביתה באופן קבוע. ככה תוכלי להעביר לו מסרים והסתייגויות בנושא הסמים. תסבירי לו שלא תסכימי לקשר כאשר סמים מעורבים. נצלי את השהות שלו בביתך ליצירת קירבה, אחריות ואיכפתיות.
2. בקשי להכיר את הוריו. שימרי איתם על קשר טלפוני קבוע. גם ביקור ביתי אינו מין הנמנע. עבדו ביחד והבטיחו את שלומם של ילדיכם.
3. הסבירי לבתך שלא תקבלי שימוש בסמים עם כול במשתמע מכך. עליה להבין את משמעות הדברים.
4. הקפידי על מסגרת של גבולות: שעת חזרה, מקומות בילוי, קשר טלפוני וכו'
מקווה שעזרתי.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה יניב
אמא דואגת15/09/2012שבוע טוב. אני חייבת לומר שהעלת דילמה שהיתה אצלי בעבר אם לקרב את הילד ואפילו ממקום של לעזור לו ללכת בדרך ללא סמים ובאמת היה כזה נסיון - נסיון שלא צלח כי אחרי שהוא בא אלינו כמה פעמים, הוא שוב נעצר ואני חזרתי לנקודת התחלה...התנגדות לקשר. אני רוצה לספר שכשהוא נכנס אלינו, ראיתי ילד ביישן מופנם וסגור וגם לא קשה לראות שהוא ילד טוב בבפינוכו שלו. דרך בתי אני יודעת שיש לו בעיות רגשיות והוא בשיחות עם איש מקצוע. לגבי הוריו (הם גרושים מאז שהיה קטן) דיברתי עם שניהם בנפרד. האמא, מבחינתה הוא צדיק מושלם..והאבא, שלו משפחה חדשה, לא ממש מגלה אכפתיות. לא מצאתי אוזן קשבת במיוחד אצלם. עכשיו אני בדילמה קשה אף יותר כי מצד אחד אני יודעת שזה יכול להיות קשר מאוד מאוד הרסני ובתי הולכת למקום מסוכן..מצד שני, ברור לי מאוד שאין לי דרך לעצור את זה, ובנוסף, יש גם את הילד שכמה שזה ישמע מוזר, גם הוא נגע לי בלב. ברשותך יניב אני מבקשת לשאול שאלה נוספת...האם לדעתך גם אחרי הנסיון להכיר ולהכיל ושזה שוב הסתבך, יש מקום לנסות שוב? אשמח מאוד לשמוע מה אתה חושב. בהחלט עזרת.המון תודות ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה יניב - תגובה
יניב רוזן16/09/2012שלום,
הביטי, נראה כי ישנם לא מעט פרטים עלומים אשר עשויים להיות קריטיים בקבלת ההחלטה כיצד לפעול. אנסה למנות את חלקם:
1. כמה זמן הם ביחד? לאחר שהוכנס לביתך, כמה זמן חלף עד ההסתבכות האחרונה שלו?
2. מיהם האנשים איתם הוא מסתובב? כמה פעמים הסתבך בפלילים? אילו עבירות?
באילו הפרשיי זמן? האם הוא צורך סמים כרגע? האם קיימים אצלו דפוסים עבריינים?
מהו המוטיב שמאחורי ההסתכות בסמים?
3. מהם המאפיינים האישיותיים של בתך? מהם דפוסי ההתנהגות שלה?
4. איפה האבא בכול הסיפור הזה? האם קיימת תמיכה של המשפחה הרחבה?
צריך להבין שלכול הורה יש פחד שמשתק אותו, מקשה ולעיתים מונע ממנו לקבל החלטות קשות, או מרחיקות ללכת בנוגע לילדיו. בין אלו: חשש שיברח, ידרדר לפשע או לסמים, יתפתחו קשיים נפשיים, יפסיק לאהוב אותו וכו'.
לטעמי האישי, המשך הקשר של בתך עם חברה צריך להיות מותנה בטיפול משפחתי בו יתקבלו החלטות משותפות על המשך הדרך, וכיצד. גם הנוכחות של החבר כלולה. אם לא כך אני חושב שכול האמצעים כשרים למאבק ממוקד שגם הוא צריך להיות מלווה באיש מקצוע אשר ידריך אתכם.
חובה עליכם לשמור על ביטחונה האישי ועתידה, גם כאשר דעתה שונה!
אני ממליץ לכם ההורים לפנות לאיש מקצוע כדי להניע את התהליך וליצור תקדים ראשוני. על בתך להבין שכללי במשחק השתנו!
חשוב לי להדגיש שדבריי והמלצותיי אינם מהווים תחליף לאיש מקצוע ואין בידי פרטים חשובים רבים.
את מוזמנת לחזור לפורום ולדווח על ההתפתחויות.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב יניב - תגובה
אמא דואגת18/09/2012הרבה שאלות העלת ולצערי אין לי את כל התשובות מכיוון שעל הילד הזה אני יכולה להגיד שרב הנסתר על הגלוי..הם ביחד שנה..הוא גדל בעיר אחרת אצל אמו ורק בשנה האחרונה הוא בא לגור אצל סבתו שגרה לא רחוק מאתנו וכך הם נפגשו..בשכונה. הרבה ממה שאני יודעת עליו ועל עברו זה מבירורים שעשיתי לבד..במשטרה מכירים אותו טוב. את זה אני יודעת. הוא נכנס אלינו פעמים בודדות ונעצר באותו שבוע..גם כשהיה אצלינו הוא לא דיבר כך שאני לא מכירה אף צד שלו מלבד הצד השלילי שקשור למעורבות שלו בסמים. בראייה לאחור אני חושבת שזו היתה טעות מצידינו לקרב אותו. אבל רק אחרי שנעצר בפעם השנייה הבנו שהילד הזה מסובך ונמצא עמוק במקום הזה. כמו שכבר אמרתי היא הולכת עם הראש בקיר..מכחישה ומוציאה את כולנו שקרנים. שאלת לגבי מאפיינים באישיותה אז אני יכולה להגיד שבשנה האחרונה חל שינוי בהתנהגותה..חצופה..שברה גבולות ולפעמים זה בלתי נסבל. אגב, זה לרוב רק איתי כי לאבא שלה יש גישה יותר סלחנית כלפיה (דבר שמפריע לי מאוד) ולכן היא יותר מקורבת אליו בתוך כל המצב הזה. הבנות הגדולות שלי לגמרי תומכות בדעתי אבל גם להן אין השפעה עליה. אחרי החג יועצת בית הספר מקשרת אותנו לאיש מקצוע ונראה לאן זה יתקדם..מקווה שזה יעזור. אשמח לעדכן בהמשך. מודה לך מקרב לב. חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתך והחבר שלה
אילנה03/11/2012מתוך ניסיון אישי שבו אני כשלתי בניסיון למנוע את נישואי ביתי לבן זוגה שלא היה רצוי אצלנו, אני מציעה למנוע בכל מחיר קשר זה ברור שלא יהיה עתיד טוב לבתך עם הבחור הזה היום ביתי אומרת לי שהייתי צריכה לעשות הכל כדי למנוע את נישואיה. אבל אחרי 4 ילדים זה לא כ"כ פשוט.
תפקידך להגן עליה ולמנוע קשר זנ בכל מחיר ! רק את תוכלי לעשות זאת!
בהצלחה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

