שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מיטל
    02/03/2008

יש לי תאומות בנות 8 וילד בן 13. לאחרונה הילד החל לשלוט בהן בעריצות. הוא אומר להן מה לעשות, מרביץ להן, מזלזל בהן ועוד. דיברתי איתו, צעקתי עליו ולא עזר.
    אפשר לקבל טיפים לפתרון הבעיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למיטל שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    02/03/2008

שלום מיטל

ראשית הייתי רוצה להדגיש כי לדבר איתו זה טוב... לצעוק עליו, לא...

ולעניין, בכדי להתמודד עם הבעיה צריך לנסות ולאפיין אותה טוב יותר:
    כתבת כי ההתנהגות הזו החלה לאחרונה. האם קרה משהו מיוחד בחיי הילד שיכול להסביר את תוקפנותו? משהו בבית, בשכונה או בבית הספר?
    כתבת כי הוא מפגין תוקפנות כלפי אחיותיו. האם הוא מפגין גם תוקפנות כלפי אחרים?
    איך הוא מתפקד בתחומי חייו האחרים? יחסיו עם אחרים במשפחה, עם בני גילו, הישגיו בבית הספר...

אלו שאלות מאד חשובות שתשובה עליהן עשויה לספק קצה חוט להתמודדות יעילה עם הבעיה.

בכל מקרה, אני מציע להציב לו גבולות ברורים והגיוניים לגבי ההתנהגות שלו כלפי אחיותיו, לעמוד על הגבולות הללו ולהטיל עליו סנקציות בכל מקרה בהם הוא יחצה את הגבולות הללו. צריך לעשות את זה בלי כעס, בעקביות ואם אפשר אז גם בהרבה אהבה ותמיכה מופגנת. אם את מרגישה שלבד אינך מצליחה להתמודד עם התנהגותו אז אפשר להתייעץ עם איש מקצוע (עובד סוציאלי או פסיכולוג).

תמשיכי לעדכן,
    זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו