מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות הבן במשפחהאילנה03/11/2012
בני בן ה -14 מתנהג בצורה נוראית בבית, ולעיתים גם בבי"הס. הוא מתחצף אלי מאוד. הוא הבכור במשפחה, ומהווה דוגמא שלילית לאחיו. הוא גם מכה אותם , וכאילו המצב יצא מכלל שליטה. בביה"ס הצוות הטיפולי לא יודע מה לעשות איתו. בעלי נמצא שעות מועטות בבית והמעורבות שלו אינה בריאה בלשון המעטה.
אני עומדת חסרת אונים ומיואשת. לא יודעת מה לעשות. אני רואה את החורבן לנגד עיני ואני גם רואה שהכל הולך לכיוון שלילי. ידי קצרה מלהושיע. הילד אינו מוכן ללכת לטיפול . הוא לא חנון לדבריו. לכן לא ילך לטיפול.
איש אינו מצליח להטיל עליו מרות.
האם יש לכם רעיון?
האם מסגרת חוץ ביתית תתאים לא, או תחמיר את מצבו?
האם יש טיפול תרופתי שיכול לוסת את התנהגותו מעבר לריטלין שהוא מקבל?
אודה על עזרתכם!
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות הבן במשפחה - תגובה
יניב רוזן03/11/2012ֹשלום אילנה,
אנסה להיות תמציתי ומשמעותי.
חובתנו לדאוג לעתידם של ילדינו. בנך יכול לבחור כול תרוץ שבעולם, אבל זה לא צריך להשפיע על הצורך בטיפול. בדיוק כפי שהיה חוזר עם שבר ביד והיה מנגד ללכת לרופא, אני מניח שלא הייתי מסכימה להחלטתו.
במילים פשוטות, בנך אינו המחליט. אין טיפול... אז גם אין טלפון, כספים, בגדים, וכו'.
אני ממליץ לך לפנות באופן מידי לאיש מקצוע כדי שידריך אותך באופן הבאת הילד לטיפול.
לשאלתך השנייה, יש בהחלט טיפול תרופתי שתפקידו לאפשר התנהלות רגועה יותר.
הנפוץ ביותר הינו רספירדל.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות הבן במשפחה - תגובה
אבי יקיר04/11/2012אילנה שלום,
אני רואה את שיתוף הפעולה בינך לבין בעלך כקריטי!
ללא שת״פ כזה לא תצליחו להתקדם לשום מקום ומצבו של בנך עלול להדרדר עוד יותר.
ניתן לטפל בבנך ובהשפעת התנהגותו על המשפחה באמצעות טיפול מקצועי. יש לשלב גם את חוות הדעת מיקצועית.
הסנקציות שהציע יניב המטפל מעולות, אלא שיש לשלב בכל מחיר את האבא בביצוען
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)