מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאורטל16/03/2008
שלום רב,
אני בת 16 ויש לי חבר בן 17. לאחרונה כשאנו יוצאים הוא לוקח איתו סכין קפיצית בגרב. הוא טוען שזה לכל מקרה שלא יהיה ולהגנה עצמית. לפני שבוע כשיצאנו הוא התחיל לריב עם נער אחד ורצה לשלוף את הסכין, אני התחלתי לצעוק עליו ולבכות ובסוף הוא לא הוציא את הסכין. מה עלי לעשות איתו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכין בגרב
ד''ר גיא אנוש16/03/2008אורטל שלום,
להסתובב עם סכין בתירוץ של הגנה עצמית זה הזמנה לדקור או להדקר בקטטה. אני מציע שתבהירי לחבר שלך שאת לא מוכנה לצאת עם בחור המסתובב עם סכין בגרב או בכל מקום אחר.
בתור חברה שלו, יש לך יכולת להשפיע עליו, אני מקווה, ואם לא, והסכין חשובה לו יותר ממך, אז בהחלט כדאי שתשקלי מחדש קשר עם כזה בחור.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הגנה עצמית אדם שדוקר סתם אנשים
/19/03/2008או על סתם זה דבר אחר,גם אני הולך מידי פעם אם סכין פרפר בכיס כי לא פעם היתנכלו אליי אנשים אני לא יודע אם הוא עושה את זה בשיביל הגנה עצמית או סתם בישביל הדאווין אבל נסי להבין אותו קצת,נכון זה קצת מפחיד זה יכול להיגמר מאד לא טוב אך נסי להבין למה הוא לוקח איתו סכין זה שהוא נושא אימו סכין להגנה עצמית לא אומר שיסתובב ויהרוג אנשים יש כל מיני אנשים אם רשיון לנשיאת אקדח אז הם רוצחים? לא אבל הם לא יהססו להישתמש בוא להגנה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי ליכתוב הגנה עצמית
/19/03/2008זה לא אחד שסתם דוקר אנשים ברחוב אם מישהו ממש מתקיף אותו זכותו להגן על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה עצמית
ד''ר גיא אנוש20/03/2008שלום,
נכון, לפעמים צריך להשתמש בנשק כדי להגן על עצמך. אך בדרך כלל, אם מדובר בלקיחת סכין למקומות בילוי, מרבית הסיכויים שהסיבה המרכזית היא שואו-אוף, לעשות רושם על החברים והסביבה.
פעמים רבות מדי הסכין שלפת בזמן ובמקום הלא נכון, וגורמת לכך שגם הצד שני ישלוף סכין, וכששני הצדדים לא מיומנים בהרגעת ויכוח, אלא רק בהסלמתו והחמרתו (בדרך כלל כדי לשמור על הכבוד...), התוצאה, כמו שאנו שומעים לעיתים , היא דקירה, ולעתים קרובות ועצובות, מוות.
מיותר, מיותר לחלוטין.
עדיף פשוט למצא מקומות בילוי יותר סבירים, שבהם אין צורך בהגנה עצמית, או ללמוד הגנה עצמית ללא נשק - קראטה, קונג-פו, טאיקוונדו, או כל אומנות לחימה אחרת שמתאימה לך, שתכשיר אותך להגן על עצמך תוך שאתה יודע איך לא להרוג את הצד השני, וגם לא לההרג.
מקווה שעזרתי,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזה אתה כניראה צודק לעשות שואו אוף
/20/03/2008על הסביבה אם סכין זה מאד לא אחראי אך אין פסול בזה להגנה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)