מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות נער בן 15לילך07/07/2013
שלום, אני דודה לנער בן 15. אני לא יודעת כל כך איך להתחיל. זו משפחה של שני הורים ילד בן 3, נערה בת 14 ונער בן 15. ההורים היו מאד צעירים שכשהתחתנו ולא ידעו כיצד לחנך את הילדים. העניקו להם הכל מבחינה פיזית: בית, בגדים, אוכל עזרה בלימודים עם זאת מבחינה רגשית מעט מאד. הילדים בגילאים 3-5 היו מלאים (שוב הם ילדים אבל בכל זאת ..) ולהורים היה מאד קשה עם זה (לדעתי זה נבע מכך שהאב היה שמן בילדותו והציקו לו מאד על כך). ההורים העליבו את הילדים בכינויי גנאי ממש השפלה מילולית. ולאורך השנים זה המשיך וגם היום הילדים כנערים סובלים מהמון בעיות התנהגות. הם מאד שמנים מתנהגים בחוסר כבוד להורים באופן שבו הקווים בין הורה לילד מטושטשים לגמריי. הנער בן ה15 נהייה מאד אלים יש לו התפרצויות זעם כלפי ההורים וכנראה גם בבית הספר. הוא מאד מקובל ומההורים קיבל את כל מה שרצה חוץ מתשומת לב אמיתית. אחותי (האמא) לא הצליחה או מצליחה לחנך את הילד היא רוב הזמן מרימה ידיים והוא הולך לישון אצל הסבתא.
כרגע התקשורת עם ההורים היא אלימה מילולית ואני יודעת על מקרה בו הנער דחף את אחד מהוריו ויצא מהבית. אני לא בטוחה האם יש פתרון למצב כזה שיכול להחזיר את המצב אחורה אבל אפשר לשמוע האם יש משהו שניתן לעשות?
לדעתי צריך קודם כל שהוא לא יישן אצל סבתא כך שאם יש בעייה מול ההורים היא תפתר מולם ולא מול גורם אחר, או אולי יש צורך שהוא יעבור לפנימייה או למקום שיוכל להיות מחוץ לבית ובכל זאת לרכוש השכלה.
הבעייה הראשונה היא שההורים לא מסוגלים להבין את חומרת המצב ולא יודעים להתמודד.. אני מאד פוחדת שהמצב רק ילך ויתדרדר ושבסופו של דבר הילדים האלו ילכו לאיבוד.
אני מקווה שתוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות במקרה כזה אם יש דרך שאוכל לעזור..
אני בקשר מאד טוב עם הנער וגם עם האמא ואני כן חושבת שיש לי השפעה כלשהי ואני אוכל לשוחח איתה ולייעץ לה.
תודה רבה, לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות נער בן 15 - תגובה
יניב רוזן07/07/2013שלום לילך,
כפי שאת מבינה ומתארת המצב בבית המשפחה אינו טוב. מובן כי התייחסות רצינית לנושא מצריכה הרבה יותר הבנה מעמיקה אודות ההורים והילדים.
לדעתי, שינוי אמיתי ומעמיק מצריך תהליך טיפולי בו יקחו חלק בני המשפחה, או חילופין ההורים והמתבגר. נדמה לי שאחרת לא ניתן ליצור שינוי.
באם הדברים ממשיכים להחמיר ניתן תמיד לפנות לרווחה ולדווח על המצב. שם ידעו לסייע ואולי גם לקדם תהליך טיפולי.
גם הוצאת הבן לפנימייה היא אפשרות באם הוא וההורים חפצים בכך.
אני מאמין שעלייך לנסות לרתום את כולם לטובת פנייה לאיש מקצוע.
בהצלחה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)