שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יותם
    30/03/2008

שלום רב,
    אני בן 12 ולומד בבית ספר במרכז תל אביב
    בבית ספר יש ילד בן 14 שבזמן האחרון התחיל להיטפל אלי.
    כל פעם שהוא רואה אותי הוא בועט בי, מקלל, אפילו פעמיים הוא לקח ממני את הכסף שהיה לי בכיס.

אני מפחד ממנו מאוד ובגללו אני לא רוצה ללכת לבית ספר. אני לא רוצה לספר את זה למורה כי אז אני אהיה מלשן וגם אח"כ הוא יתפס אותי וירביץ לי.
    מה לעשות? לבקש מההורים לעבור לבית ספר אחר?
    תודה רבה על העצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לפחד - לא במקרה הזה!

אברהם ביטקין
    31/03/2008

אם אתה יודע שהמקרה שלך יטופל - לך ושתף את המורה.

זה לא נקרא הלשנה.
    כל פושע יודע להבדיל בין הלשנה (מסירת מידע) לבין בקשת סיוע ממישהו יותר חזק (אפילו משטרה).

לפעם הבאה יפיק התוקף שתי מסכנות:
    1) אם יעיז לפגוע בך, הוא עלול להסתבך עוד יותר,
    2) שאתה לא פראייר ומוכן ללכת מולו עד הסוף. זה עצמו יעורר בו יראת כבוד כלפיך.

כאמור, כל זה שייך רק באם המקרה שלך יטופל כראוי.
    אם אינך סומך על טיפול ראוי, עדיף בכל מקרה לשוחח על זה עם הורים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליותם

ד''ר גיא אנוש
    01/04/2008

יותם שלום,
    אני בהחלט יכול להבין את הפחד שלך מלהיות מלשן, ושאחר כך הילד הזה יתפוס אותך וירביץ לך. מצד שני - ככה בדיוק עובדים כל הפושעים - הם סומכים על כך שהקורבנות שלהם יפחדו מהם. אני ממליץ לך לפנות ולדבר עם הוריך, וגם עם המורה בבית ספר, רצוי גם עם המנהל/ת . ובמקביל - להגיש תלונה כנגד הילד הזה במשטרה. רק ככה תהיה מוגן באמת, והילד יטופל גם הוא. אם תמשיך לפחד, אז זה לעולם לא יגמר, הוא ימשיך לסחוט אותך, ואולי גם אחרים בעקבותיו. גם מעבר בית ספר, כל עוד אתה נשאר בסביבה, רק משדר להם שאתה קורבן ראוי לסחיטה, והוא עלול למצא אותך ברחוב ולסחוט אותך.

לעומת זאת, על ידי שימוש בכוח האמיתי שיש לך - כוח הצדק וחשיפתו לאור, תוכל לעצור את הפשע הזה, ולהבטיח שבעתיד לא תסומן עוד כקורבן אלא כאחד שלא כדאי להתעסק אתו, כי אתה לא משחק את המשחק של הפושעים (משחק ההלשנות), אלא ישר שולף תותחים כבדים - מורים ומשטרה.

בהצלחה,

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו