מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי בעיה קטנה..עדי26/05/2008
שלום, אני כיתה י"א קוראים לי עדי
הבעיה שלי זה שיש כמה בנות שהתחילו להתנכל לי בזמן האחרון
ילדה אחת מהכיתה שלי היא קצת שונאת אותי ואין לי מושג למה.. אז יש לה עוד חברה שהיא בכיתה י' והילדה הזאת קוראים לה אור. ואור מנסה להציק לי. עד עכשיו זה היה פעמיים
שבוע שעבר באתי לביצפר ולא דיברתי איתן אפילו וירין הייתה איתה אז אור אומרת "איזה כוסית" (אבל היא לא באמת התכוונה, זה היה בלגלוג)
אז לא הגבתי כי אני לא מתייחסת אליהן. והיום לפני המתכונת שהייתה לי ישבתי למדתי עם חברה שלי ואז אור הזאת עברה עם עוד כמה בנות ונתנה לי סטירה
אמנם חלשה אבל עדיין זה פוגע!! אז צעקתי עליה והיא המשיכה ללכת ונעלמה. ואז אמרתי לחברות שלה "מה היא דפוקה? אני לומדת והיא מביאה לי כאפה?" ואז חברות שלה אמרו לי "זה בצחוק" אבל זה לא היה בצחוק
אז סיפרתי להורים שלי והם אמרו לי שאני אלך למחנכת שלה להתלונן כי אם לא, זה ימשיך.
מה לדעתך עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר גיא אנוש27/05/2008שלום לך ותודה על התיאור המפורט של המצב.
אני נוטה להסכים עם הורייך, אם לא תתלונני, זה לא יפסק. להפך את תסומני כמי שניתן להתעלל בה, והתופעה רק עלולה להחמיר. אין כל בושה בהתלוננות למורים - הרעיון כנגד הלשנה זו המצאה של מוח עברין - העברינים והמתעללים לא רוצים שיתערבו ויפריעו להם בהתעלללות, אז הם המציאו מלכודת פסיכולוגית מדהימה - לגרום לקורבנות שלהם לחוש פחד ואשמה מפני התלוננות ו"הלשנה". כך אין כוח שיטור (מורים/משטרה) שיתערבו, וכוחם של המתעללים הולך וגובר. הדרך להתמודד עם זה היא לשבור את המחסום הפסיכולוגי כנגד התלוננות, ולהשתמש בכוח המוצדק של המורים וההנהלה כנגד מי שמתעלל בך.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :]
עדי27/05/2008ורציתי לשאול עוד דבר, אם אני אתלונן יכול להיות מצב שזה רק יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בעקבות התלוננות?
ד''ר גיא אנוש30/05/2008עדי שלום, אם תתלונני, והמורים לא יעשו שום דבר - אז הילדות האלו עלולות לראות זאת כאישור להמשיך- ואז יתכן שזה יחמיר. מצד שני גם אם לא תתלונני זה בטוח יחמיר.
לכן, כשאת מתלוננת, את צריכה להיות ברורה מאד למורים שלך כי את מצפה מהם להגנה, זו זכותך וזה תפקידם - להגן עליך, ולא לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח. בהחלט כדאי גם לערב את הוריך ולקבל את גיבויים - למאבה הצער ישנם מורים שמתיחסים יותר ברצינות כאשר מבוגרים אחרים פונים אליהם מאשר כאשר הפנייה היא רק מילדים.
בהצלחה, ובבקשה שתפי אותנו בהתפתחויות, כך שנוכל ליעץ לך באופן מותאם יותר למתרחש.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)