מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מובנית של בתי הספריואב25/06/2008
תמיד מדברים על אלימות הנוער, ומנסים להבין מאיפה היא באה ואיך לפתור אותה. מנסים ללמד את הנוער חלופות להתנהגות אלימה. אני חושב שהבעיה היא במבנה בתי הספר ומערכת החינוך בכללה. בתי הספר ומערכת החינוך סובבים סביב ציונים, דבר שיוצר באופן טבעי תחרות. יש שיאמרו שתחרות מניעה אותנו קדימה, ויש שיאמרו שהיא משסה אותנו אחד בשני, ומשחיתה את תהליך הלמידה... בתי הספר מבוססים על צייתנות. החל מהמנהג לעמוד על הרגליים כאשר מורה מגיע לכיתה, ועד ההתבססות על עונשים בהתמודדות עם בעיות משמעת. בתי הספר מבוססים על כפיה. לתלמידים אין שום חלק ובחירה בתכנים הנלמדים (גם כשיש כמה מגמות לבחור מתוכן לקראת בחינות הבגרות), בצורת הלימוד, בצורת ההערכה. בטח שאין להם אפשרות לבחור אם להגיע לשיעור או לא. לא סומכים על שיקול דעתם. מקטינים אותם. התיכונים מכוונים את עצמם אך ורק לבחינות הבגרות, מה שמוביל ללימוד מכאני, חסר תכלית וחסר עניין - הכל לקראת הבחינה הקדושה. אם חומר מסויים לא "לבגרות", כמובן שמדלגים עליו. לימוד שלו נחשב בעיני התלמידים והמורים כאחד כבזבוז זמן. אני אצטט כאן את דני לסרי: "הידע הזה בו אנו מרבים להלעיט את ילדינו, נותן, יותר מכל דבר אחר, אשליה של הבנה, קליפה של חכמה, המסתירה מתחתיה את עומק אי ידיעתנו. הידע הזה חוסם את סקרנותו של הילד, וחונק את חכמת חייו." כשבתי הספר בנויים כך, ומבוססים על צייתנות, שעמום, תחרותיות, והקטנה של בני נוער - למה מתפלאים על קיומה של אלימות בקרב בני נוער? למה מתפלאים שבני הנוער מקטינים אחרים, יורדים על אחרים כדי לצאת גדולים ומנצחים, ומשתמשים בכפייה בעצמם (ואין כפייה גדולה יותר מאלימות)? למה מתפלאים שבני הנוער עסוקים בזמן השיעור בפלאפונים שלהם במקרה הטוב ולתקוף את המורה (מילולית או פיזית) במקרה הרע? בתי הספר מחנכים אותם להיות כאלה. מערכת החינוך והאליטה ששולטת בה מחנכים רוצים את בתי הספר כאלו. הם רוצים אזרחים צייתנים, לא חושבים, לא ביקורתיים. הם לא מבינים את הטעות. הם לא חושבים על המחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יואב
ד''ר זאב וינשטוק26/06/2008ליואב שלום
שמחתי לקרוא את פנייתך. תודה ששיתפת אותנו בהבנות שלך. יחד עם זאת אני לא חושב שבית הספר הוא הגורם לאלימות... אני חושב שלאלימות גורמים רבים...יתרה מזאת, אני גם חושב שבמידה רבה פני בית הספר הם כפני החברה.
שוב תודה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי ספר באמת לא מלמדים מה שצריך
F27/06/2008זה לא באמת הכנה לא חיים ולמעשה לא מיתקרב ליהיות,כל מה שעושים בבית ספר זה לידחוף לך במשך 6 שעות ו6 ימים בשבוע ויותר מ6 חודשים בשנה(זה יוצא משהו כזה אם כל החופשות) ידע שברובו המוחלט חסר כל ערך (אגב סימו לב שהזמן שהם מלמדים יוצא 666! מספר השטן!חח), לרוע המזל רוב האנשים שבאמת יכולים לעשות משהו כדי לשנות את זה מקובעים לגמרא בצורה עיוורת בדרך הלימוד חסרת הערך הזאת שנוקטים בא לא מעט זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)