צבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבא
    ורד
    14/09/2008

יש לי אח קטן והוא ילד די בעייתי - הוא בן 17 ועדיין לא ברור אם הוא יילך לצבא. כל הקטע שלו זה ללכת עם חברים שלו, להעיף נפצים בגנים ציבוריים. חבורת מפגרים. יש במסגרת הצבאית מסגרות שהן לא נערי רפול שיתאימו לו? נרהא לי שאם הוא הולך לשם הוא יצא עוד יותר דפורק, והוא בך הכל ילךד טוב שנגרר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צבא

הוספת תגובה

• ורד שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    17/09/2008

שלום ורד

בפנייתך את כותבת כי אח שלך התחבר לקבוצת נערים בעייתיים שנוהגים להתפרע. למרות שציינת כי "הוא בסך הכל ילד טוב" פתחת את פנייתך במילים "שיש לך אח די בעייתי".

אח שלך שגילו 17 נמצא בצומת משמעותית בחייו שמבחינות רבות עשויה לקבוע את המשך מסלול חייו והדאגה שמסתתרת במכתבך היא במקום.

השאלה הראשונה שמתבקשת היא מדוע אין מי שיפרק את הקשר בין אחיך לבין חבריו "הבעייתיים" וכאן הייתי עוצר. יש לו עוד שנה עד הגיוס וזה הרגע האחרון שבו ניתן להתערב ולנסות לשנות את המסלול שבו אח שלך הולך.

למרות זאת, ולשאלתך...
    כיום, בעידן שבו סופרים כל שקל ומנסים להפיק ממנו את המירב, רוב המערכות הממוסדות בישראל כמו הצבא אינם ערוכים להתמודד עם "בעיות". אם אחיך יגיע לצבא ויעשה "בעיות" מהר מאוד הוא ימצא את עצמו משוחרר כשעל מצחו תג של "בעייתי".

אני מציע לפעול היום בסיוע של אנשי מקצוע בכדי לנסות ולסייע לו כאן ועכשיו וגם להכין אותו לקראת הגיוס שיבוא בהמשך.

זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו