שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    איתמר
    15/10/2008

שלום רב, אני בן 13 וההורים שלי רבים בערך פעם בשבועיים עם קללות וכל מיני. האם פעם בשבועיים זה נחשב סביר? מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להפסיק לריב? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מריבות בין הורים

ד''ר גיא אנוש
    15/10/2008

איתמר שלום,
    מריבות עם קללות בין ההורים זה לא דבר סביר, גם לא פעם בשבועיים או בתדירות נמוכה יותר. זה מעיד על מערכת יחסים לקויה ובעיתית בין ההורים.

לגבי השאלה מה אתה יכול לעשות, זו שאלה קשה יותר - אתה רק הבן שלהם ולא עליך לקחת אחריות על מה שקורה בינהם, אף שאין לי ספק שהמריבות הללו הן בלתי נסבלות מבחינתך ומטילות עליך עול נפשי משמעותי.
    מה שאתה יכול לעשות (אולי )- בתקווה שזה יעזור, זה לבקש מהם לא לנהל את המריבות שלהם בנוכחותך. פשוט לאמר להם, "תראו זה בלתי נסבל לשמוע אותכם רבים, זה פוגע בי, קורע אותי מבפנים, אז אם אתם לא יכולים בלי זה - לפחות על תעשו את זה כשאני בטווח שמיעה". אם הם ממשיכים - מצא לך מקום ללכת אליו , מקום בו לא תצטרך לשמוע אותם - לחדר עם מוזיקה, לחברים, לקרובי משפחה.

אם אפשר - נסה לשכנע אותם לפנות לטיפול זוגי וליייעוץ לשיפור התקשורת הזוגית - למען ילדיהם אם לא למען עצמם.

בהצלחה לך, אני יודע שלא קל לחוות זאת.

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו