מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאיתמר15/10/2008
שלום רב, אני בן 13 וההורים שלי רבים בערך פעם בשבועיים עם קללות וכל מיני. האם פעם בשבועיים זה נחשב סביר? מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להפסיק לריב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין הורים
ד''ר גיא אנוש15/10/2008איתמר שלום,
מריבות עם קללות בין ההורים זה לא דבר סביר, גם לא פעם בשבועיים או בתדירות נמוכה יותר. זה מעיד על מערכת יחסים לקויה ובעיתית בין ההורים.
לגבי השאלה מה אתה יכול לעשות, זו שאלה קשה יותר - אתה רק הבן שלהם ולא עליך לקחת אחריות על מה שקורה בינהם, אף שאין לי ספק שהמריבות הללו הן בלתי נסבלות מבחינתך ומטילות עליך עול נפשי משמעותי.
מה שאתה יכול לעשות (אולי )- בתקווה שזה יעזור, זה לבקש מהם לא לנהל את המריבות שלהם בנוכחותך. פשוט לאמר להם, "תראו זה בלתי נסבל לשמוע אותכם רבים, זה פוגע בי, קורע אותי מבפנים, אז אם אתם לא יכולים בלי זה - לפחות על תעשו את זה כשאני בטווח שמיעה". אם הם ממשיכים - מצא לך מקום ללכת אליו , מקום בו לא תצטרך לשמוע אותם - לחדר עם מוזיקה, לחברים, לקרובי משפחה.
אם אפשר - נסה לשכנע אותם לפנות לטיפול זוגי וליייעוץ לשיפור התקשורת הזוגית - למען ילדיהם אם לא למען עצמם.
בהצלחה לך, אני יודע שלא קל לחוות זאת.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)