מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלימור12/01/2009
יש לי בן בן 13 ובת בת 11. לאחרונה הם כל הזמן רבים מכות. מה שמדאיג אותי ביותר הוא שהבן לעתים במהלך המריבות נוגע לביתי בישבן וכדומה ואפילו ראיתי פעם שהוא הוריד לה את המכנס מעט ונתן לה מכות שם. מה עלי לעשות בעקבות ההתנהגות הזו? אשמח להכוונה. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר זאב וינשטוק22/01/2009לימור שלום
מכות בין אחים, גם אם מדובר באח ואחות היא תופעה נפוצה וניראה לי כי עניין זה מדאיג אותך פחות. מדאיגה אותך יותר ההערכה כי בנך מגלה עניין מיני באחותו. יכול להיות, וגם זו אינה תופעה נדירה. בכל מקרה, שני המקרים דורשים את התיחסותך ההורית. את צריכה בפשטות ובטיבעיות לנקוט עמדה ברורה בנושא. דברי אל שני ילדיך, במקרה זה עדיף בניפרד כי המסרים אינם זהים לחלוטין. בחלק הזהה של המסר תאמרי תבהירי לכל אחד מהם כי: "אצלנו בבית לא מרביצים. אצלנו, אם יש בעיה, מדברים. אם הדיבורים לא עובדים אז אפשר לשתף את ההורים בכדי לפתור את הבעיה." לבנך את צריכה להוסיף: "כשיש בעיה אתה לא יכול לפתור אותה בכוח ובטח לא באמצעים משפילים. בריב [הזה והזה] ראיתי אותך משפיל מאד את אחותך בזה שהורדת לה את המכנסיים. זה לא רק משפיל אותה אלא גם לא מוסיף לך כבוד. בצורה כזו לא תצליח להשיג שום דבר... לבתך תוסיפי ותגידי כי: "כמו שאת מצפה [שם הבן] להמנע מגילויי אלימות, גם ממך יש לי ציפיות כאלו. יש לי גם ציפיות כי אם אחיך פוגע בך בכל צורה שהיא ובמיוחד אם הוא משפיל אותך כמו במקרה [הזה והזה] שהוא הוריד לך את המכנסיים אני מצפה שתפני אלי ותערבי אותי. לאף אחד, לא בבית הזה ולא מחוצה לו ישן זכות לפגוע בך בכל צורה שהיא...
אם שיחה כזו לא תסייע והמצב יראה כאילו הוא מחריף יש מקום לשקול גורם מקצועי שילמד את הנושא וייעץ לך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)