מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    חסוי
    28/01/2009

יש לי ילד בכיתה שכל הזמן יורד עלי. ביקשתי ממנו שיפסיק והוא לא מפסיק. ניסיתי להתעלם וגם זה לא עוזר. אני לא רוצה לספר למחנכת שלנו או להורי כדי לא לצאת מלשנית. בזמן האחרון הוא נוגע במקומות לא נעימים כאילו במקרה... מה עלי לעשות כדי שיעזוב אותי במנוחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    28/01/2009

שלום,
    המצב שאת מתארת הוא בלתי נסבל. בקשת מהילד שיפסיק, התעלמת ממנו אבל הוא ממשיך בשלו. חשוב לי להבהיר כי מה שהוא עושה הוא דבר בלתי נסבל ואת לא צריכה להפגין התחשבות וסובלנות להתנהגות כזו. לכן, את צריכה לערב מבוגר בעניין. זאת יכולה להיות המחנכת אבל עדיף שתערבי את הורייך. זאת אינה מלשנות אלא הדבר הנכון והיעיל ביותר לעשות. אם לא תערבי מבוגרים אז הבעיה עשויה להחריף. מעורבות של מבוגרים לא רק עשויה לפתור לך את הבעיה אלא הם גם יכולים אולי לעזור לילד הזה לשוב ולהתנהג בצורה מקובלת ולא פוגענית.
    אני מאד רוצה לחזק אותך ולעודד אותך לפנות לעזרת מבוגרים. בפניה כזו את לא הופכת למלשינה אלא לילדה חכמה ואחראית.

בהצלחה,
    זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת להתערב, אבל לי זה נראה כמו

לירן
    02/02/2009

מקרה של הידלקות קטנה :) יכול להיות שהוא פשוט נדלק עלייך או רוצה אותך? וממש כמו ילדים בגן, "הוא מושך לך בצמות" רק שעכשיו, במקום להראות לך שהוא אוהב אותך הוא פשוט מראה את ההיפך הגמור כדיי לא "להחשף" זאת יכולה להיות אפשרות.... אני לא אומרת שזה בטוח אבל זאת בהחלט יכולה להיות אפשרות.... כי יש מלא מקרים כאלה.... בכל מקרה, אני מבינה שאין כל כך הרבה סיכויים שתפני לבן אדם מבוגר, כי את הריי מתבגרת.... וזו דרכם של מתבגרים.... ללמוד, לטעות, ולטפל בבעיות של עצמם.... את יכולה לנסות את שיטת ה-אחד על אחד.... שזו שיטה שלרוב עובדת עם ילדים כאלו.... את פשוט יכולה לקרוא לו יום אחד בשקט, בנימוס, להראות בגרות.... להגיד לו שאת צריכה לדבר איתו.. שבי איתו במקום שקט מבודד רחוק מהחברים ותגידי לו שבזמן האחרון הוא ממש מציק לך וזה מעצבן אותך ופוגע בך ושאת מבקשת שיפסיק.... תגידי לו שאת מוכנה להראות בגרות אבל השאלה היא אם הוא מוכן? רוב הסיכויים שיתבייש להמשיך אחריי השיחה הבוגרת שלכם עם הדרך המעצבנת שלו.... כדיי לא להיתפס בעינייך כמו תינוק.... אבל אם גם זה לא עוזר, יכול מאוד להיות שתצטרכי לפנות לבן אדם מבוגר או יועצת בית הספר אם זה כבר ממש הופך למעיק ובלתי נסבל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו