מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?חסוי28/01/2009
יש לי ילד בכיתה שכל הזמן יורד עלי. ביקשתי ממנו שיפסיק והוא לא מפסיק. ניסיתי להתעלם וגם זה לא עוזר. אני לא רוצה לספר למחנכת שלנו או להורי כדי לא לצאת מלשנית. בזמן האחרון הוא נוגע במקומות לא נעימים כאילו במקרה... מה עלי לעשות כדי שיעזוב אותי במנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר זאב וינשטוק28/01/2009שלום,
המצב שאת מתארת הוא בלתי נסבל. בקשת מהילד שיפסיק, התעלמת ממנו אבל הוא ממשיך בשלו. חשוב לי להבהיר כי מה שהוא עושה הוא דבר בלתי נסבל ואת לא צריכה להפגין התחשבות וסובלנות להתנהגות כזו. לכן, את צריכה לערב מבוגר בעניין. זאת יכולה להיות המחנכת אבל עדיף שתערבי את הורייך. זאת אינה מלשנות אלא הדבר הנכון והיעיל ביותר לעשות. אם לא תערבי מבוגרים אז הבעיה עשויה להחריף. מעורבות של מבוגרים לא רק עשויה לפתור לך את הבעיה אלא הם גם יכולים אולי לעזור לילד הזה לשוב ולהתנהג בצורה מקובלת ולא פוגענית.
אני מאד רוצה לחזק אותך ולעודד אותך לפנות לעזרת מבוגרים. בפניה כזו את לא הופכת למלשינה אלא לילדה חכמה ואחראית.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת להתערב, אבל לי זה נראה כמו
לירן02/02/2009מקרה של הידלקות קטנה :) יכול להיות שהוא פשוט נדלק עלייך או רוצה אותך? וממש כמו ילדים בגן, "הוא מושך לך בצמות" רק שעכשיו, במקום להראות לך שהוא אוהב אותך הוא פשוט מראה את ההיפך הגמור כדיי לא "להחשף" זאת יכולה להיות אפשרות.... אני לא אומרת שזה בטוח אבל זאת בהחלט יכולה להיות אפשרות.... כי יש מלא מקרים כאלה.... בכל מקרה, אני מבינה שאין כל כך הרבה סיכויים שתפני לבן אדם מבוגר, כי את הריי מתבגרת.... וזו דרכם של מתבגרים.... ללמוד, לטעות, ולטפל בבעיות של עצמם.... את יכולה לנסות את שיטת ה-אחד על אחד.... שזו שיטה שלרוב עובדת עם ילדים כאלו.... את פשוט יכולה לקרוא לו יום אחד בשקט, בנימוס, להראות בגרות.... להגיד לו שאת צריכה לדבר איתו.. שבי איתו במקום שקט מבודד רחוק מהחברים ותגידי לו שבזמן האחרון הוא ממש מציק לך וזה מעצבן אותך ופוגע בך ושאת מבקשת שיפסיק.... תגידי לו שאת מוכנה להראות בגרות אבל השאלה היא אם הוא מוכן? רוב הסיכויים שיתבייש להמשיך אחריי השיחה הבוגרת שלכם עם הדרך המעצבנת שלו.... כדיי לא להיתפס בעינייך כמו תינוק.... אבל אם גם זה לא עוזר, יכול מאוד להיות שתצטרכי לפנות לבן אדם מבוגר או יועצת בית הספר אם זה כבר ממש הופך למעיק ובלתי נסבל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)