מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהבת 1326/03/2009
יש לי חברה. אני מאוד מודאגת לגביה. בבית הספר היא לא מתנהגת כמה ילדה רגילה. כל הזמן יש לה שינויים חדים כאלה במצבי רוח וגם הרבה פעמים שמעתי וראיתי שאמא שלה מענישה אותה על דברים שהיא בכלל לא אשמה למשל כשה אחיה הקטן לא הכין שיעורי בית ושיקר לה שהוא כן הכין אז אמא שלה הענישה אותה כי היא רק שאלה ולא בדקה ולאחיה לא אמרה כלום. אז אני קצת חוששת שאולי אמא שלה מכה אותה? או שאני חי בסרט? אשמח עם תענו לי.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר זאב וינשטוק01/04/2009שלום,
צר לי על ההמתנה.
הדאגה שלך מאד מובנת. בהחלט אפשרי כי שינויים חדים במצב הרוח הן סימן לבעיה. יחד עם זאת, צריך גם לקחת בחשבון שגיל ההתבגרות מתאפיין בשינויים במצב הרוח. גיל ההתבגרות מתאפין גם בעימותים רבים עם הורים, מורים ומבוגרים בכלל. מאחר ואת מודאגת ומאחר ואת גם מזהה קשיים לא רק בבית הספר אלא גם בבית, ביחסיה עם אימה, אני מציע שתדברי איתה. תקשיבי למה שהיא אומרת... כמו כן כדאי מאד שתעודדי אותה לפנות ולהתייעץ עם המחנכת או היוצעת. אם את רואה שמצבה מחריף, כדאי גם שתערבי מבוגר.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בת 1308/04/2009לפני כמה ימים אני רבתי עם אמא שלה היא המורה שלי בחוג והיא צעקה אלי כי לא יכולתי לבואה להופעה הייתי חולה מאוד. לאחר זאת היא אמרה לאמא שלי שהיא צריחה להביאה לי סטירה כי התחצפתי אליה כשה אמרתי שנעלבתי ממנה(אמא שלי כמוון התעלמה מזה). עכשוי אני לא יכולה לדבר עם חברתי כי אמא שלה אמרה לה שכיללתי אותה והתחצפתי. אני לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כאן!
בת 1316/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת 13
ד''ר גיא אנוש28/04/2009שלום לך,
כפי שזאב ציין קודם, את מתארת אשה מאד קשה ואלימה. אני ממליץ שתפני למורה בבית הספר, רצוי ליועצת או למנהל, ותספרי את מה שאת יודעת, ואולי הם יוכלו להפנות לשם עובדת סוציאלית המתמחה במקרים כאלה. לגבי זה זהיא לא מרשה לך לדבר עם החברה שלך, זה חבל, אז או שתמצאו זמן לדבר בבית ספר כשהיא לא משגיחה עליכם, או שלא, אך בכך באמת אי אפשר להתערב, זוהי זכותה של אם להחליט אם היא לא רוצה שהבת שלה תתחבר עם מישהו, גם אם היא טועה והשיקולים שלה לא עניניים. הדבר החשוב הוא שהאלימות שלה כלפי הבת תפסק.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בת 1330/04/2009אני מודה לך על על תשובתך אבל אני לא בטוחה בכך ואני לא רוצה לצאת בסוף המפגרת כי חוץ ממני אף אחד לא יודעה את זה ואם אני אספר משהו ידעו שזה אני ובסוף כולם יצחקו עלי ויגידו שסתם רציתי לדפוק אותה כי היא כבר לא חברה שלי ורציתי להתנקם או משהו. סיפור שאני קיללתי את אמא שלה הוא הרבה יותר אמין מזה שהיא צעקה אלי ודיברה אלי לא יפה. ואם אני סתם חושדת וזה בכלל לא נכון אני לא אסלח לעצמי שבכלל חשבתי כך ואם באמת יש התעללות כלשהי ואני לא אספר אני לא רוצה שזה היה על הראש שלי. אמא שלי יודעת את מה שקרה והיא אומרת אין מה לעשות עד שאין הוכחות למשטרה וגם היא לא בטוחה. אבל היא הייתה חברה מאוד קרובה אלי.
אני יודעת שהשאלה שלי לא כל כך קשורה לפורם הזה אבל אני בכל זאת אשמח אם תתנו לי עצה כלשהי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)