עישון ולחץ חברתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון ולחץ חברתי
    סו אלן
    09/08/2009

היי ד"ר טבלב. אני בן 16.5 והתחלתי לעשן בשנה שערה בפינת עישון המאולתרת מחוץ ל ביה"ס שלנו. עשיתי זאת, ואני מודע לכך לחלוטין, בגלל לחץ חברתי נטו.

העניין הוא שחלק מהחברים, כך גיליתי, החלו לעשן קצת סמים קלים (מריחואנה, חשיש וכיו"ב) ואני חושש מאוד שכמו עם הסיגריות, אני לא אעמוד בפיתוי ואתחיל להשתמש בחומרים האלה בגללם. קשה לי לעמוד בפינה ולהתנגד, כך שנראה לי שהדרך להתמכרות ולשטויות מיותרות סלולה.

יש לציין, אגב, שבינתיים כל החבר'ה לא עוסקים בפשע או משהו כזה, סתם משעמם אז לוקחים שכטה פה ושם.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון ולחץ חברתי

הוספת תגובה

• תגובה לעישון ולחץ חברתי

ד''ר ויטלי טבלב
    11/08/2009

שלום,
    אתה צודק בהחלט ללחץ חברתי יש השפעה רבה על האדם ונערים רבים החלו בעישון ושימוש בסמים ושתיית אלכוהול עקב הלחץ החברתי. הנקודה היא שכשאתה מודע לכך אתה מסוגל להתנהגד ללחץ הזה. צריך רק לזכור כי הדחף שלך לעישון ושימוש הוא לא שלך אלה של החברה. אתה הרי לא רוצה שמישהו יכתיב לך איך להתנהג.
    במידה ואתה מרגיש שלא עומד בפיתוי אז אולי כדאי שתבוא לשיחות עם מטפל. אתה יכול להסביר את הכל להורים. אני בטוח הם יבינו ויתמכו בך. אם צריך אז מטפל שתפנה אליו יוכל לדבר עם ההורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו