אח אהוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח אהוב
    גילי
    09/09/2009

שלום ד'ר
    אני מבקשת עצה לגבי אחי ילד מדהים בן 17 שכנראה איבד את הדרך.
    כבר כמה שנים שהוא נכנס ויוצא ממסגרות לימודים ההורים שלי נלחמים על כך בשיניים
    כרגע בכיתה י"ב הסיפור ארוך והדף קצר מלהכיל את כל הפרטים אז אנסה לתת מבט כללי
    לפני ארבע שנים נפטרו די בפיתאומיות שני דודים שלי בהפרש של חודש אחד מהשני אחד מהם היה כמו אבא לאחי. וכן חברה שלו שמסתבר שאהב נורא הפסיקה את הקשר כי ההורים לא הסכימו לה אבא שלי הוא אדם נפלא אך גם הו גדל ללא אבא לכן לעניות דעתי לא מצליח להיות מספיק עם אחי
    אמא שלי תמיד סביבו שלא יעשה שטיות אבל כמובן שזה לא הולך לה כ"כ
    נתחיל בכיתה ז או ח שכמעשה ליצנות על מישהי שעברה ברחוב יצאה תלונה במשטרה, ברים מפוקפקים שבעזרת אחד מהם נתווספה עוד תלונה בגין תקיפת שוטר,לקח את הרכב שליכאשר איו לו רישיון ונתפס וברח ללא הרכב, לפני שנה או שנתיים לא הסכים לעבור בדיקה ביטחונית בכניסה לת.מרכזית וקיבל תלונה, והשבוע שם רגל למורה והרכז רק בגלל הוריי לא הגיש תלונהוכרגע מושהה מביה"ס לשבוע עד לוועדה
    התחושה מממנו שאין לו גבולות, כלום לא מפחיד אותו, ייאוש כללי מהחיים, תחושה שאיבד את הטעם בהם, אכזבה רבה מהחברים, לא מסוגל ללכת למסגרות, זו הבעיה בלפנות למטפל כי הוא לא מוכן להתחייב!
    אז מה אני בעצם מבקשת ממך?
    תחושה שלי צריך משהו שיזעזע אותו, "לתקוף" מכל הכיוונים- חשבתי לקחת אותו לבית לווינשטיינ(עניין הנהיגה), למוסד לעבריינים (התלונות במשטרה) לנסות ולהשיג אח חונך(יש בכלל דבר כזה?)
    לאן צריך לגשת? מה צריך לעשות בדיוק? איך מתחילים?
    איך מביאים אותו למצב של טיפול? מה על ההורים ועלינו כמשפחה לעשות?
    אשמח לתגובה מהירה
    יום טוב
    גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אח אהוב

הוספת תגובה

• תגובה לגבי האח

ד''ר ויטלי טבלב
    09/09/2009

שלום גילי, נראה שאחיך מעולם לא קיבל גבולות. כנראה גם נרתעים ממנו ולא יודעים איך לגשת אליו ועל זה הוא משחק. בעיני, אם תביאו אותו לכל מיני מסגרות זה לא יזעזע אותו. מה שכן יזעזע אותו זה הצבת גבולות שכל המשפחה תעמוד בזה. הכוונה היא שסבתא פתאום לא תוותר לו בטעות כי היא מרחמת עליו. כל זה בליווי של טיפול אישי לנער עצמו. ישנם מטפלים כמו במרכז ייעוץ וטיפול מצפן (את יכולה פשיט להקליק למצוא אותם באינטרנט) שמתמחים בטיפול בסוג כזה של בעיות ויודעים לגייס את המשפחה ולעזור בהצבת גבולות. יתכן שהדבר יעזור אך יתכן שלאו. אם המשפחה לא תצליח לעמוד על שלה אז צריך לחשוב על העברה למסגרות טיפוליות סגורות כמו פנימיה טיפולית. כל זה כמובן לאחר שנעשה אבחון מקיף של הנער והוצעו תוכניות טיפול רכות יותר. ברור שכדאי לפנות לאנשי מקצוע ולבקש עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנו לו הזדמנות.

פלג
    04/11/2009

גם אני במצב כזה.
    התייאשתי מהחיים.
    אני בכיתה י', עושה הרבה שטויות, פרשתי מהלימודים ואני לא מפחדת מכלום.
    ההורים שלי רוצים לשלוח אותי לאישפוז בכפייה, וההליכים מתקדמים היישר לכיוון הזה.
    זה לא מגיע לי.
    החיים שלי היו קשים יותר משכל אחד יכול לדמיין, ובמקום לתת לי הזדמנות אז מוחצים אותי ודורכים עליי עוד יותר.
    הדבר היחיד שיוצא להם מזה זה שנאה שלי. שנאה שהולכת ומתגברת. ואני שונאת. ואין לי שליטה על זה.
    יש לי מזל שאני זו אני , יש לי מזל שעם כל הקושי אני ילדה שמחה, ולא מישהי אחרת שבמקומי הייתה מתאבדת מזמן.

אז אל תכפו על אף אחד דברים. תקשיבו לו. תקשיבו לו כמה שיותר ונסו לשמוע מה הוא חושב ומהי הדרך שלו. יכול להיות שהוא מבין דברים שאתם לא.
    תתנו לו הזדמנות להראות לכם. אתם לא תתאכזבו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו