אלימות בני נוער מול קושי לימודי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בני נוער מול קושי לימודי
    דנה
    30/09/2009

בני נער בן 15 ויש לו קשיים לימודיים על בסיס ADHD ודיסליקציה, בילדותו סבל רבות מאלימות כלפיו במסגרת בית הספר ומחוצה לה ע"י ילדים בגילאים שונים.
    היום הוא מגיב באלימות במקרים שלדעתו היה אי צדק כלפיו או כלפי אחרים (בעיקר כלפי אחרים),
    במהלך השנים סיפקתי עזרה של פסיכולוגים ואני עוטפת אותו היום בעזרה רבה מקצועית ובלימודים, זאת בשיתוף פעולה ומוטיביציה מצידו,
    מבחינה חברתית הוא מצליח מאוד.
    אך עדיין האלימות קיימת, הפיוזים שלו קצרים מאוד ואני מיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לגבי אלימות

ד''ר ויטלי טבלב
    30/09/2009

נראה שהבעיה העיקרית של בנך כיום זה איך לרסן את עצמו בעת התפרצויות זעם ולא משנה מה הסיבה.
    הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה בהחלט עלולים להיות אחד הגורמים להתפרצויות. בד"כ נערים אלה מיואשים מאי הצלחטם בחברה ותסכולם נשפךבצורת האלימות. קשה להם גם לווסת את עצמם ולכן הטיפול שעובד איתם זה הקניית יכולות לריסון עצמי ויכולת אמפטית אצלם. אני מבין שפנית לפסיכולוגים שסיפקו עזרה מקצועית איך יתכן שכדאי להפנות את הנער למטפלים שיודעים ללהקנות יכולות ריסון עצמי. מדובר בד"כ במטפלים קוגניטיביים-התנהגותיים. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו