מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלההייהיי14/11/2009
שלום יש לי שאלה מקווה שהגעתי למקום הנכון?
את יכולה בבקשה להגיד לי למה אסור לשתות אהלכוהול מתחת לגיל 18?
ומהם ההשפעות על זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת אלכוהול
ד''ר ויטלי טבלב15/11/2009שלום,
ישנם כמה סיבות:
1. חברתית - החברה החליטה שמי שגילו מתחת ל-18 לא יכול לשתות אלכוהול.
2. התפתחותית - ישנם הרבה מערכות במוח שלנו שממשיכים את התפתחותם עד בערך גיל 18-20. אלה מערכות עצביות במוח שאחראים על קשב, ריכוז, שיפוט מוסרי, הסרתעקבות ועוד כמה תפקודים קגנטיביים גבוהים.
לכן כששותים אלכוהול, בייחוד מתחת לגיל 18 ישנה סבירות גבוהה לפגוע בהתפתחות בתפקודים האלה. אגב, עם שותים בצורה מופרזת גם אחרי גיל 18 עלולים להפגע המערכות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל, עוד שאלה בבבקשה
הייהיי16/11/2009ולמה אסור לעשן מתחת לגיל 18?
ומה הם ההשפעות על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אסור לעשן עד גיל 18?
ד''ר ויטלי טבלב17/11/2009שלום,
בעצם אלה אותן סיבות כמו גם בשתיית אלכוהול, רק ששם מערכות פיזיולוגיות אחרות נפגעות ולא מתפתחות כמו שצריך. אבל ברמת העקרון, לא כדאי לעשון גם לפני גיל 18 וגם אחרי. זו תלות וכמו בכל תלות את פותרת את הבעיות באמצעות משהו חיצוני (סיגריה, סם, אלכוהול, סקס, קניות, הימורים וכו'). זאת אומרת בשעה קריטית, כשלא יהיו לך את כל האמצעים האלה לא תוכלי להתמודד עם מצבי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נגיד יש לי עוד חודש 18 אז......
הייהיי19/11/2009אני יוכל לשתות אהלכוהל?
או שעדיין זה אסור על פי החוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכוהול
ד''ר ויטלי טבלב25/11/2009כן, אחרי גיל 18 מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)