מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 15 שצורך סמיםענת09/03/2010
שלום רב,
אני אמא ל- 3 ילדים, אחד חייל בן 19 אחד בן 15 ואחד בן 9.
בני האמצעי בן ה- 15, עושה בעיות רבות מאוד, זה התחיל מגניבות, עבר לעישון ושימוש בסמים ולאחרונה נודע לנו שהוא גם מוכר סמים בשטח בית הספר.
מזה כ- 4 שנים אני וכל בני הבית סובלים מאוד מההתנהגות שלו, ניסינו בכל דרך לטפל בו, הלכנו לטיפולים פסיכולוגיים לא עזר, פנינו לטיפול תרופתי באמצעות ריטלין ואחר כך גם קונצרטה וגם לא עזר.
הילד מסרב ללמוד, הוא הולך לבית הספר ועושה בעיות בלי סוף. מפריע בכיתה ולא לומד, מסתובב עם ילדים שליליים ביותר, מושפע מהם ומשפיע עליהם. הוא מורחק מבית הספר אין ספור פעמים.
יש לילד התנהגות עבריינית ועושה רושם שהוא מאוד מרוצה ואוהב להתנהג כך, כאילו הוא שם לעצמו מטרה להיות פושע.
לפני כשנה הוא פרץ לבית גנב מפתחות של רכב וגנב רכב של אדם אחר כשהוא רק בן 14, נהג ברכב גנוב ללא רישיון כמובן, ואם זה לא מספיק גם עשה תאונת דרכים והרס כליל את הרכב.
בעקבות האירוע הזה הוא ישב במעצר 5 ימים, ובימים אלה התיק שלו מובא בפני שופט עם כתב אישום.
לאחרונה התחילו להגיע לביתנו ממשטרת ישראל לבצע חיפוש של סמים, ובפעם אחת גם מצאו "קובייה" של חשיש וכלי לעישון חשיש.
אני רוצה לציין שפנינו לכל גורמי הרווחה בעיר מגורנו ולצערנו הטיפול בבני היה לא תקין ולא הייתה התייחסות רצינית לבעיה שלנו. הילד נפלט מ- 3 מסגרות חינוך שונות.
ביקשנו לשים את הילד בפנימייה, ואכן לפני כשנתיים הוא הושם בפנימייה רחוק מהבית, אך גם שם הוא הסתבך בצרות, לא למד, עישן סמים ולכן החליטו בפנימייה לסלק אותו לצמיתות.
בכל מקום שביררנו אמרו לנו שאין אפשרות להחזיק בילד בכוח, וכי אם הילד עושה בעיות ולא רוצה ללמוד אין לו מקום אצלם.
אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה לעשות, אני ובעלי אנשים עובדים ואין באפשרותנו לשמש "ביבי סיטר" לילד בשעות הבוקר.
בשעות אחר הצהריים והערב כשאנחנו בבית, אנחנו כמובן משגיחים על הילד ואוסרים עליו לצאת את הבית מחשש שיסתבך או שיסתובב עם ילדים עבריינים.
אנחנו מודאגים בעיקר מההשפעה שלו על שאר בני הבית ובעיקר על הבן הקטן שלנו שהוא רק בן 9 שהיה עד פעמים רבות להתנהגות שלילית של אחיו.
אני פונה אליכם בבקשה לעצה מה עליי לעשות? למי עליי לפנות?
אני ובעלי שוקלים לבקש מבית המשפט צו שיוציא את הילד מהבית וישים אותו במסגרת אחרת מכוח צו של בית המשפט.
אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל הדרכה ראשונית מה עלינו לעשות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם הנער עם בעיות התנהגות
ד''ר ויטלי טבלב11/03/2010נראה שמציאתם את כל הדרכים ומה שנותר זה להפנות את הנער למסגרת סגורה כדי לא לאבד אותו סופית. אתם יכולים לפנות אגף רווחה בעירייה לפקידת סעד לחוק הנוער ולבקש הפניה למסגרת סגורה בצו בית המשפט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)