הבן שלי מתדרדר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן שלי מתדרדר
    חד הורית
    25/10/2007

לפני כשנה, כשהבן שלי היה בן 13 הוא התחבר לקבוצה של נערים שנחשבים אצלנו בשכונה לבעייתיים, כאלה שמתפרעים ועושים בעיות. מאז, ההתנהגות שלו השתנתה לרעה. הוא ירד בלימודים, הוא בא והולך מתי שבא לו, לא מקשיב לי וכשהוא מדבר איתי זה בחוצפה וכעס. בשבוע שעבר הוא ביקש ממני 100 שקלים. סירבתי ואז הוא קילל אותי, ירק עלי ודחף אותי בכוח. אני נפלתי ונפצעתי בכתף. נראה לי שהוא בעצמו נבהל ממה שהוא עשה. לאחר המעשה הוא נעלם ליומיים. מאז שהוא חזר הוא מתעלם ממני לחלוטין. אני מאד מודאגת בשבילי ובשבילו. אני אם חד הורית וזהו בני היחיד. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי מתדרדר

הוספת תגובה

• לאם החד הורית שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    25/10/2007

גיל ההתבגרות היא תקופה של תהפוכות ושינויים פיזיים ופסיכולוגיים. זו תקופה שאינה קלה למתבגר והיא גם אינה קלה למשפחתו. למרות שבחלק מהמשפחות זוהי תקופה סוערת במיוחד היא בדרך כלל מסתיימת בשלום. עם זאת, אני בהחלט יכול להבין את הדאגה שלך. ראשית, משום החברה איתה הוא מסתובב שללא ספק משפיעה על התנהגותו. שנית, התוקפנות שלו כלפיך ושלישית התקשורת המוגבלת ביניכם. שלושת המרכיבים הללו קשורים זה בזה. קשה לקבוע איזה מהמרכיבים הוא הסיבה ואיזה התוצאה וזה גם לא מאד חשוב. מה שחשוב עכשיו הוא לנסות ולסייע לו ולך לעבור את התקופה הזאת בשלום ולא להתקבע בה. מה שאני מציע לך הוא בשלב ראשון לתקשר איתו. דברי אליו גם אם ניראה לך שהוא לא מקשיב אני מבטיח לך שהוא שומע. הוא צריך לשמוע שאת אוהבת אותו ושהוא יקר לך. הוא צריך גם לשמוע שבהתנהגותו התוקפנית כלפיך הוא חצה קו אדום ושבשום פנים ואופן את לא תהיי סלחנית ליחס שכזה. בשלב שני תבחני איתו את החוקים והגבולות להם הוא מחויב. הוא כבר לא ילד אבל גם לא מבוגר – הוא מתבגר. ייתכן שהחוקים שחייבו אותו עד עכשיו אינם מתאימים ודורשים עדכון. בכל מקרה דעי שהוא זקוק ומצפה לגבולות ברורים בכל התחומים הרלוונטיים לחייו כמו תקציב הבזבוזים שלו, ההשקעה שלו בלימודים, התזונה שלו, הלבוש שלו, היגיינה, תרומתו לטיפול בבית, שעות הקימה והשינה חובתו לדווח לך מתי, לאן ועם מי הוא הולך ומתי הוא חוזר. ככל שהוא יתבגר יותר ניתן יהיה להגמיש חוקים אלו. עוד חשוב שכאשר קובעים חוקים שכאלו ההיגיון שעומד מאחוריהם יהיה ברור. השלב השלישי יהיה להבטיח שחוקים אלו נשמרים. זה לא יהיה קל ולעיתים קרובות זה ייצור ביניכם חיכוכים. לסיום, אני רוצה לגעת בנקודה החשובה והכואבת ביותר. הבן שלך הרים עליך את ידו... את יכולה לסלוח אך אסור לך לשכוח. אם דבר זה יחזור על עצמו את חייבת למען ביטחונך ומתוך דאגה לעתידו לערב ולהסתייע בגורמים מקצועיים. בנושא זה כמו גם ביתר הנושאים שהתיחסתי אליהם בתשובתי תוכלי לקבל יעוץ רב ערך מעובדים סוציאליים בלשכת הרווחה באזור מגוריך. אני מעודד אותך לפנות ולהסתייע בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?מה הבן שלך הרים עלייך יד? אצלינו

אבי
    01/11/2007

בבית אם זה היה קורא אבא היה מוריד לנו את הראש על דברים פחות חמורים אבא שלי הרים עליי מחבת לא פחד להרים יד כשצריך והיום אני מחונך נכון לא היה נעים לקבל מכות אבל בסופו של דבר זה השליט סדר ומישמעט בבית חוסך שבטו שונא בנו את צריכה להשליט סדר בבית גם אם זה בכוח
    את יכולה לקחת מקל וכשהוא מתחיל להיתפרע ככה מכה הגונה אך מתונה בראש או בצלעות
    תרתיע אותו או שאת יכולה אם הידיים יש ביניכם הפרש גילאים משמעותי את אמורה להצליח ליגבור עליו ואם לא אז תמיד אפשר אם מקל אולי זה נישמע לא יפה או משהו אבל כדי להשליט סדר בבית וכדי להראות לו שהוא לא יכול לעשות משהו רוצה ויש מחיר כבד לזה זה נחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות כנגד אלימות ילדים?

ד''ר גיא אנוש
    02/11/2007

לאבי שלום
    אני מאד לא ממליץ על שימוש באלימות כנגד אלימות ילדים - זה רק מחנך לעוד אלימות. פעמים רבות התוצאה שמושגת היא לא הפסקת האלימות אלא הגברתה, או תיעול שלה לאפיקים אחרים - ז"א הילדים לומדים שמסוכן להיות אלים נגד האבא - אך הם ממשיכים להיות אלימים ואף מגיבירים את אלימותם כנגד ילדים אחרים, ובהמשך כנגד ילדיהם שלהם או כנגד בנות הזוג שלהם וכו'. מעבר לכך - אנו חיים במדינה בה אלימות כנגד ילדים אינה חוקית, על אחת כמה וכמה אלימות קשה כמו זו שתארת בהודעתך. אני מאד מקווה שאינך מתנהג כך כלפי ילדיך!
    בברכה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אמרתי שכל פעם שמשהו לא בסדר איתו

אבי
    02/11/2007

לתת לו מכות היתכוונתי שאם הוא מיתנהג אליה בצורה אלימה שלא תחשוש להחזיר גם בצורה קשה
    כדי שיבין שאם הוא מיתנהג בצורה אלימה אליה הוא יחטוף! אם יהיו לי ילדים לא אתנהג באלימות כלל כי סביר להניח שהמצב לא יתדרדר למצב בוא הבן מכה את אביו שזה מצב איום שלא אמור ליקרות ביכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו