זה קשור יותר להטרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה קשור יותר להטרדה מינית
    קורל
    02/11/2007

אני בת 12 בכיתה ז'
    וישב לידי ילד בכיתהה שלדעתי הוא מאוד מתחבר למיניות שלו
    הוא מדבר על האיבר שלו מוריד מכנסים ועוד דברים לא כל כך נעימים לשמוע או לראות!
    יום אחדד הוואא עשה לי משהו לא כל כך נעים
    הוא התחיל לגעת בי למש תפס לי את השוק
    ומישש לי את היד ודיבר על השדים שלי
    ציטוט:
    "איזה שני שדים יש לך ..."
    וכל זהה
    אז רציתי לדעת אם זאת הטרדה מינית??
    ואם בכלל בית הספר צריך לטפל בזה???
    תודה,
    קורל
    (רציתי להגיד שפניתי על הנושא הזה בפורום הזה כי זה נחשבת אלימות מילולית וזה גם לא פחות פוגע מאלימות פיזית!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה קשור יותר להטרדה מינית

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

ד''ר גיא אנוש
    02/11/2007

שלום קורל,
    ראשית הרשי לי לברך אותך ולחזק אותך על האומץ לפנות לקבלת ייעוץ ועזרה.

המקרה שאת מתארת הנו מקרה חמור ביותר של הטרדה מינית, וצריך להיות מטופל באופן מיידי ונחוש ביותר. המרחק בין ההתנהגויות שאת מתארת לבין מקרה האונס הבא הוא קצר ביותר.

לפני שאמשיך, אני רק רוצה לציין כי קיים גם פורום חדש לנושא פגיעות ותקיפות מיניות, וכדאי לשמוע את מה שיש גם לעורכות הפורום ההוא – פרופסור רחל לב-ויזל וגברת רונית סדגר, לאמר על המקרה. המקרה שאת מתארת הנו מקרה של הטרדה ותקיפה מינית. הטרדה מינית מילולית היא קשה ולא נעימה. אך את מתארת גם פגיעה פיזית – הילד נגע באזורים אינטימיים של גופך ללא רשות, ובאופן פוגע ומעליב - זוהי פגיעה פיזית ומינית. יתכן שתרגישי צורך להתייעץ ולקבל תמיכה מאיש/אשת מקצוע המבינים בתחום הזה, ויודעים כיצד לעזור. תוכלי להתייעץ ולקבל הפנייה בלשכת הרווחה המקומית, או בקו סיוע לנפגעות תקיפה מינית – צלצלי בכל טלפון 1202. חשוב גם לדבר עם ההורים, להסביר להם כמה נפגעת, ולבקש מהם לעזור לך לטפל בבעיה. הם יכולים לפנות יחד איתך לבית הספר, ואם צריך, גם למשטרה.

את, עם הורייך או לבד, צריכה גם לדווח ולדבר עם המורה המחנכת והמנהל/ת של בית הספר.
    בית הספר חייב להתערב בעניין בדחיפות, ולהפעיל את המשטרה ושרות המבחן לנוער. הנער שאת מספרת עליו צריך לקבל טיפול, וסביבתו צריכה לקבל הגנה. אני בטוח שאת לא היחידה שנפגעת ממנו .
    יכול להיות שתגלי שבבית הספר מנסים להתעלם ולטשטש את העניין, או להוריד מחומרתו. אני מקווה שלא, אך ישנם לעיתים מורים והנהלות בתי ספר, שכיון שאינם יודעים מה לעשות במקרים כאלה, חושבים שיהיה קל ועדיף להתעלם מכך. במקרה כזה, אני ממליץ שתפני יחד עם הורייך ותגישו תלונה רשמית במשטרה כנגד הילד. זה יחייב אותם לפעול, ולערב אנשי מקצוע היודעים כיצד לעבוד עם ילדים כאלה.

אני מברך אותך שוב על האומץ והכח לפנות ולהתייעץ. אני מבקש ממך גם לעדכן אותנו בהמשך השבוע לגבי מה עשית בנושא, וכיצד זה התפתח, כדי שאוכל להמשיך לסייע או לייעץ א יש צורך

תודה, וישר כח

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו