אחרי שיחה עם בני.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי שיחה עם בני.
    אילן
    02/11/2007

היום בארוחת הצהריים ניסיתי לדבר עם הבן שלי,
    התחלתי ככה אמרתי לו תגיד יש בני נוער בגילך נוגעים בסמים,אז הוא פתאאום הסתכל עליי כאילו נחתתי מהשמיים ממש נבהלתי מי זה חשבתי שעכשיו הוא יתחיל לריב איתי.
    אך לא הוא אמר לי שכן משתמשים והוא לא יודע בוודאות מי, אבל בנימה של מין עצבים.
    אמרתי לו את מכיר תסכנות של הסמיםם נכון אני מבקש ממך מאוד אני דואג לך אל תיגע בזה בחיים טוב?,
    אז הוא ענה חי עוד פעם בנימה של עצבים,"טוב אבא מה את מעלה לי את זה עכשיו מה אנ יניראה לך נרקומן"?
    אז אמרתי לו לא, רק רציתי להיות בטוח,
    ואז שאלתי אותו עם הוא יוצא היום כי בדיוק היום יום שישי אז הוא אמר לי כן בסביבות 12 הוא יוצא,
    שאלתי אותו לאן והוא ממש התעצבן הוא אמר "מה זה משנה,טוב אני הולך לישון קצת.
    ממש הלחיצה אותי ההתנהגות שלו, אני לא יודע מה ייקרה הלאה.
    ד"ר מה אתה חושב שאני צריך לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שיחה עם בני.

הוספת תגובה

• שאלה

סימי
    06/04/2008

הבן שלי בן ה-16 החל לעשן גראס בבית כל יום בחודשיים האחרונים. אמרתי לו שזה לא מוצא חן בעיניי, אבל לא אסרתי עליו כי הוא אומר שכל החברים שלו מעשנים ושזה רק תקופה. בכלל אני אם מאוד פתוחה ונותנת לו לעשות כמעט כל מה שהוא רוצה.

רציתי לדעת דבר אחד: האם עישון גראס יום יום יכול להעלות את רמת האלימות של המעשן או דווקא להוריד אותה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן

ד''ר זאב וינשטוק
    02/11/2007

אילן שלום

למרות שלא ציינת במכתבך אני מניח שבנך בגיל ההתבגרות. ממכתבך הבנתי ששאלת את הבן שלך שאלות על שימוש בסמים ובילוי והוא ענה לך בצורה מתחמקת וכעסנית. מה בדיוק הלחיץ אותך? האם ההתחמקות, הטון הכעסני, היחס שלו אליך או אולי אתה חושש שאיפשהו בדרך הוא עלול ללכת לאיבוד. אני אניח שכל התשובות נכונות.

ראשית, אני רוצה להרגיע אותך. סגנון הדיבור של הבן שלך נפוץ בקרב מתבגרים. גם קשיים בתקשורת הורה-ילד בתקופה זו אינם נדירים. ברוב המכריע של המקרים זה עובר עם הזמן. שנית, ושוב בכדי להרגיע אותך, אצל רבים להיות הורה לחוץ זה חלק מהגדרת התפקיד.

ועכשיו אני אעבור לעניין עצמו. שאלת מה אני חושב שאתה צריך לעשות. אני רוצה להציע לך באופן כללי שני דברים. לשפר את התקשורת שלך עם הבן שלך ולהיות רגיש ומעודכן עד כמה שאפשר ביחס למה שקורה בחיים שלו. אתה בטח שואל את עצמך איך לעשות את זה? קשה מאד במכתב קצר לתת תשובה מפורטת לעניין. אבל שאלת ואני אשתדל לענות בשתי מילים: ברגישות ובנחישות. רגישות זה להבין, לכבד ולקבל את צרכיו ונחישות זה לפעול מתוך הכרה שאתה המבוגר והוא הילד. אבל אני לא רוצה להשאיר אותך באוויר ולכן אני אציע משהו קונקרטי.

דבר איתו על השיחה ביניכם. תזכיר לו מה שאלת (שימוש בסמים ובילוי), מדוע שאלת את השאלות הללו (מתוך דאגה כהורה אוהב) ואיך נשמעה לך התשובה שלו (מתחמקת וכעוסה). תסביר לו שזו זכותך לשאול שאלות כאלה וחובתו לספק תשובות. שיחה זו עשויה גם להיות הזדמנות להתחיל ולדבר על גבולות בכל הנוגע לשעות יציאה וחזרה מבילוי.

אני מציע לך גם לקרא את תשובתי לפניה שכותרתה "הבן שלי מתדרדר".

תמשיך לעדכן,
    זאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו