מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדריכה בתנועת נוערנועה24/06/2010
אני מדריכה בתנועת נוער בכיתה י"א ואני מדריכה ילדים בחטיבה ויש לי בקבוצה כמה ילדים שתמיד באים והורסים לכולם. הם מאיימים מקללים. צועקים עלי ועל שאר הילדים. ואי אפשר למנוע מהם לבוא. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכות מחודשת
יניב רוזן25/06/2010שלום נועה,
אני בהחלט מבין לליבך, וחושב שהחלטתך לפנות לקבלת ייעוץ הינה נכונה, ומשקפת יותר מכל את חשיבות הדברים עבורך. עוד בטרם אפרוש את דבריי אני מברך על פועלך החברתי החשוב כל -כך, ומחזק את ידייך.
הביטי, לצערי כיום לא ניתן לקיים שום מסגרת חינוכית- חברתית ללא אמצעי הרתעה וענישה. זו בהחלט תעודת עניות עבור החברה הישראלית, אבל זו עובדה. מאידך גיסא, אתם תנועת נוער, ולכן אינכם ערוכים למצבים שכאלה. אני גם יודע ומבין שאינכם מעוניינים בתגובה שכזו. אלא שהמציאות כופה עליכם תגובה שכזו. אני מציע שתתכנסו אתם המדריכים יחד עם ההנהגה הבכירה ותגבשו דרכי פעולה. תבקשי מחברים אלו להצטרף אלייך בפעילות הבאה. כאשר יגיעו החברה המפריעים תכנסו אותם ותודיעו להם שאם הם לא חדלים מהתנהגותם הבלתי הולמת, אין לכם שום ברירה מלבד לפנות למשטרה ולדווח עם התנהגותם. אני מציע שתפנו למשטרה, או לשיטור מקומי, עוד קודם, ותיידעו אותם על העתיד לבוא. אתם גם יכולים לבקש מנציג אכפתי להצטרף אליכם לאותה פעילות. אתם גם יכולים לבקש ממפקד משטרה לכתוב לכם מכתב שבו הוא מזהיר את אותם חברה לבל ימשיכו. חשוב שתאמרו לאותם נערים כי אתם יודעים היכן הם גרים. אני מניח שבמידה ואותם חברה משועממים יראו שאתם רציניים, הם יחדלו מהתנהגותם- שכן הם רק משועממים.
לסיום, אתם גם יכולים לקיים שיחה רצינית עם אותם חברי, ולנסות לרתום אותם לפעילות מסוימת, או לתת להם אחריות כזו או אחרת. ספק אם זה יעבוד.... אבל שווה לנסות. חשוב שתביני כי אם תעבדו יחדיו בצורה מסודרת תשיגו את מטרתכם.
מקווה שעזרתי. את מוזמנת לספר לי על ההתפתחויות. חזק ואמץ!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שהעצה המוצעת ממש מסוכנת!
ללא שם26/06/2010למה שלא להציע להם להצטרף לקבוצה או להקים עבורם קבוצה נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטועה ומטעה
יניב רוזן26/06/2010שלום,
חבל שלא קראת את התגובה שלי עד סופה, מפני שאם היית עושה כך
היית מגלה שבהחלט הצעתי לנסות ולרתום את הנערים הבעיתיים לטובת
הפעילות השותפת, ואף לנסות ולתת להם תפקידי מפתח המצריכים אחריות,
וכל זאת על מנת לנסות לספק הזדמנות אמיתית (כפי שתמיד אני מנחה לעשות!).
ולמרות זאת, לא ייתכן שנערים אלו ינצלו עד תום את פגיעותה של המסגרת ההתנדבותית
המצוינת, ויאימו להחריבה עד תום. חישבי על המדריכה המצוינת שעמלה להכין
פעילות ומתאמצת כל- כך.
המסר שצריך לעבור הוא חד - משמעי ושאינו מתפשר לשתי פנים. זו זכותם
המלאה של הילדים האחרים, ושל המדריכה הנהדרת לקיים מפגשים חברתיים,
ואפילו, גם, להינות. אין מקום וסבלנות יתרה להתנהגות אלימה ובריונית שכזו.
הנערים המפריעים צריכים לדעת את זה, וגם את צריכה לדעת את זה.
אני יכול לתאר לעצמי שבעיניך ההתנהגות הביריונית הינה רק מעשי שובבות,
מעשי קונדס, טיפשות הנעורים. ולכן צריך לגלות סבלנות ואיפוק עד שחמת זעם תעבור.
האומנם?
עוד חשוב להבין כי גם אם המשטרה תתערב (ואני בספק, לצערי) האם את חושבת
שיפתח תיק פלילי לנערים המפריעים? ובכן, ברור שלא! הם רק יוזהרו.
אנו שואפים לסביב נקיה מאלימות ולנערים עם כבוד הדדי. מרגיזה עוד יותר היא הפגיעה בילדים
אחרים. כבוד האדם וחרותו הוא מאבני היסוד של הדמוקרטיה. זכות שהפכה להפקר. תופעת הביריונות מאיימת להשמיד כל חלקה טובה בחברה הישראלית.
לא עוד בריונות, ולא עוד מדיניות ספיגה.
סוף דבר!
כולי תקווה שקריאת תגובה זו תשנה, ולו רק במעט את גישתך לבריונות ואלימות ילדים ונוער.
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)