מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשב לילד בן עשרדנה12/07/2010
רציתי לשאול. אני רוצה לרכוש מחשב שיהיה רק לבני בן העשר אבל לא רוצה שהוא יסתגר איתו בחדר. אני מפחדת שהוא ידבר עם גורמים זרים ושזה יחשוף אותו לאלימות. מה עושים? חשבתי על אפשרות של לשים את המחשב בסלון ולהכריח אותו לגלוש משם כדי שאני אוכל לעקוב אחריו אבל אני לא יודעת איך הוא יגיב ומה הוא אמור לעשות כשבא חבר והם רוצים פרטיות ביחד? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב אישי בחדרו של ילד בן 10
יניב רוזן13/07/2010שלום דנה,
השאלה שאת מציגה משותפת להורים רבים. עוד אומר כי נושא ה"הסתגרות" בחדרים ומיעוט האינטראקציות המשפחתית והחברתיות עומד במרכז השיח בהדרכת הורים. אני אסביר. הקפיטליזם המאוחר הביא עימו רווחה כלכלית שתורגמה מיד לטובת פרטיות לכל חברי המשפחה, ולנגישות מקסימאלית לאמצעיי תקשורת ומדיה. כך הענקנו לכל אחד ואחת מילדינו חדר משלו. בעקביות ובהתמדה חימשנו את אותם החדרים בכל אמצעיי התקשורת והמדיה המוכרים כדי שחלילה לא תתפתח מריבה בין הילדים, וכדי שיוכלו ללמוד בנחת. השקט היחסי שהשתרר בבית נעם לנו מאד, הרגשנו שהחיים מטיבים עימנו, ושאנו חלק פעיל בקרנבל הגדול של החיים. עם חלוף הזמן החלנו שמים לב כי איכות ותדירות האינטראקציות המשפחתיות והחברתיות של ילדינו הולכות ומצטמצמות ושהם שוקעים בעולם ווירטואלי שאינו דומה למציאות, ואפילו טומן בחובו סכנות קיומיות לא מעטות. מציאות זו ציוותה דיון מחודש בנושא. כיום הורים רבים חוזרים להלין שני ילדים בחדר (כן, כן. קשה להאמין אך זו עובדה). אך, עיקר השינוי הוא בניקוי החדרים ממחשבים אישיים וטלוויזיות. הורים רבים בוחרים להחזיק מחשב אחד לכל הילדים, כמו גם טלוויזיה אחת באזור חדרי הילדים (לאלו מתווספים קונסולות המשחקים האלקטרונים ומשחקים אחרים). מציאות חדשה זו כופה על בני המשפחה התנהלות מסוג אחר. זמן פנוי ואינטראקציה משפחתית הם שם המשחק. הקטנת כמות הגירויים המתחרים וצמצום זמינותם מאפשרים לילדים ללמוד בצורה הרבה יותר טובה, לפתח תחביבים חדשים, ולהיפגש עם חברים.
בשאלתך את מציגה את הדילמה שבבחירת מיקום הולם למחשב בקובלנה של פיקוח ומעקב. ראשית, ניתן להגביל את תכניי הגלישה על ידי מספר פעולות פשוטות. ניתן, גם, לעקוב אחר היסטורית הגלישה. אך עדיין רב הנסתר על הגלוי. כאשר אנו ההורים משתמשים ב"כוחנו" בלבד כדי לכפות התנהגויות על ילדינו, דינם של התנהגויות אלו להתממש בהעדר הפיקוח. לכן, חובה להסביר היטב לילד מהם הסכנות שבגלישה לא בטוחה וממה יש להימנע. הגברת מודעותו של הילד היא חובה במקרה זה.
לסיכום, אינני חושב שילד בן 10 חייב מחשב בחדרו, כמו שאינני חושב שילד בן 10 צריך פרטיות מיוחדת. אך זוהי החלטתכם ההורים!!! אני עשיתי כל שביכולתי כדי לשטוח בפניכם תמונת מציאות עדכנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)