מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדים מציקיםבתיה21/07/2010
בשכונה שלי התחילה תופעה של ילדים בגיל בית ספר יסודי שמתגודדים מדי ערב ברחוב מציקים לעוברים ולשבים וקוראים קריאות אחריהם. זה לא גולש לאלימות פיזית אך לדעתי זו אלימות מילולית וכבר לא נעים להסתובב ברחובות. אין לי מושג מי ההורים שלהם ואני לא רוצה לפנות למשטרה כי אני חושבת שזה לא יעזור וגם לא רוצה לצלק אותם לכל החיים. ניסיתי לדבר איתם הם רק רואים את זה כבדיחה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התארגנות כנגד התקהלות של ילדים
יניב רוזן22/07/2010שלום בתיה,
לי באופן אישי יש המון מה להגיש בנושא "אני לא רוצה לצלק אותם", אבל אני מניח שזה לא המקום והזמן לכך. ולכן, אם באמת אלו ילדים (שכן גילם צעיר מאד) שכל שחפץ ליבם הוא במעט השתעשעות סביר כי הבעיה תיפתר אם תתארגנו מספר רב (כ-10) של מבוגרים ותנהלו איתם שיחה רצינית ביותר. חשוב שתסבירו להם בדיוק מדוע ההתקהלות והתנהגותם אינה מקובלת. שיחה שכזו (בפעם הראשונה) צריכה להתנהל בנעימות, משהו שעל קו התפר בין שיחה רצינית לבין שיחת ידידות (הורה וילד). במידה והילדים לא הבינו את חשיבות הדבר עבורכם התארגנו שוב, אלא שהפעם נהלו שיחה רצינית הרבה יותר, ואמרו להם שאתם תגיעו לביתם ותיידעו את הוריהם על הנעשה. סביר כי התנהלות שכזו תפתור את הבעיה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים מציקים
אבי יקיר22/07/2010שלום בתיה,
הבעייה בגיל הזה (תחילת גיל ההתבגרות) היא שהילדים מקבלים את "כוחם" אחד מהשני. אפשרי שכל ילד בפני עצמו הוא "ילד טוב" מכל הבחינות. מדהים כיצד ילדים בגיל הזה יכולים להיות "מפוצלים" בהתנהגויותיהם בבית וברחוב. לכן הגישה הישירה כלפיהם לא תשיג דבר. להיפך, הם יבחנו את עוצמת "חוצפתם" מול החברים שלהם. אני כן הייתי מציע לך להתייעץ עם הורים נוספים בסביבה. אפשרי כי נחשפו אצלם התנהגויות נוספות כמו שתיית אלכוהול וונדליזם. אם אכן הגיעו הדברים לידי כך, יש לערב את מחלק הנוער של המשטרה. מחלק המורכב מצעירים יוצאי צבא המקבלים הכשרה ליצור מגע מתאים עם הנערים. אינך צריכה לחשוש מפגיעה בילדים. לפעמים, מספיק שתעבור מדי פעם ניידת "כדי להרגיע". אשמח אם תיידעי אותי בהמשך.
ערב טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)