מבקשת טיפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת טיפ
    יולי
    11/11/2007

איזה טיפ תוכלו לתת לי בבקשה. בני בן ה-13 התחיל לאחרונה להתחצף, לצעוק ואף לקלל. ממש אלימות מילולית. שוחחתי איתו על זה בנחת, והוא אמר לי "אל תבלבלי". זו תופעה שלא הייתה קיימת. האם עונש (לקחת את המחשב או להוציא את הדלת של החדר ממקומה) יכולים לעזור או להרע? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת טיפ

הוספת תגובה

• ליולי שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    11/11/2007

הבן שלך בן ה-13 החל באחרונה להתחצף, לצעוק ואפילו לקלל. את שואלת האם ענישה תחזיר את בנך למוטב?

שינויים התנהגותיים כמו גם שינויים פיזיים ופסיכולוגיים הם חלק מגיל ההתבגרות. להחזיר את הגלגל אחורה אי אפשר. אינך יכולה להחזיר את המתבגר שלך לגיל הילדות, לתקופה בה הוא היה יותר "צייתן ומחונך". מה שכן אפשר וצריך הוא שתעדכני את התפיסות שלך ותקבלי כי יש לך מתבגר בבית, ותתאימי את הדרישות והציפיות שלך ממנו באופן שיתאימו לגילו. הוא כבר לא ילד אך הוא עדיין לא מבוגר.

לגבי התנהלותו התוקפנית, מכתבך אינו מתאר את הרקע להתחצפות, לצעקות ולקללות. אבל תהה הסיבה כזו או אחרת זה לא אומר שאת צריכה להיות סובלנית ליחס תוקפני. טוב עשית ששוחחת איתו על העניין בנחת וזה באמת הכיוון. לא הייתי מציע לך להעניש אותו ובוודאי לא בדרכים שהצעת. המחשב הוא כלי מרכזי בחייו המשמש אותו גם לתקשורת עם חבריו. דלת חדרו מסמלת דברים רבים כמו את פרטיותו, את הטריטוריה והאוטונומיה שלו. אני ממש לא מציע לגעת בדברים אלו. את עשויה לגלות כי סנקציות כאלו רק יסלימו את המצב.

ההצעה שלי היא שעל בסיס קבוע את ואולי גם אבא שלו תקיימו איתו שיחות, תכירו בשינויים שהוא עובר, תיתנו להם לגיטימציה, תגדירו מחדש את היחסים ביניכם דרך אפיון הגבולות שלו ושלכם. שיחות אלו צריכות להתקיים לא רק אחרי עימות אלא כדבר שבשגרה.

אני מקווה שעזרתי קצת,
    זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו