שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורן
    18/11/2007

יש לי שאלה.
    אני בן 15. יש אצלנו בבית מנהג שמנהלים קרבות בין חברים. בוחרים ילדים באותו כוח בערך ומנהלים ביניהם קרב בחצר האחורית של הבית ספר.
    אני בטוח שביים הקרובים אני אצתרך להלחם.
    מה עלי לעשות כדי להמנע מהמכות ולא לצאת חלשלוש.
    תודה מראש,
    אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אורן שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    18/11/2007

על-פי-רוב, בכל בחירה שאנחנו עושים, אנחנו מרוויחים משהו ומפסידים משהו. בוא ניראה מה אתה יכול להרוויח ולהפסיד אם תלחם ומה תרוויח או תפסיד אם תסרב להלחם.

אם תלחם -
    הרווח: אם תלחם אולי "תצא גבר" והחברים שלך לא יתייחסו אליך כאל "פחדן".
    ההפסד: אתה עלול להיפצע או לפצוע את "היריב שלך". בשני המקרים אתה עלול להסתבך קשות.

אם לא תלחם -
    הרווח: לא תפצע או תפצע את היריב שלך.
    ההפסד: אולי החברים שלך יחשבו שאתה "פחדן".

השאלה היא מה שווה לך יותר: "לצאת גבר" ואולי להסתבך או "לצאת פחדן" ולהימנע מצרות.

מהמכתב שלך ברור לי שנטיית הלב שלך היא לא להילחם ואני משבח אותך על הנטייה הזו. בעיני ואולי גם בעיני חלק מהחברים שלך דרוש אומץ גדול יותר להתנגד למנהג מקובל. אלו שיראו בהחלטה שלך שלא להילחם "פחדנות" הם הפחדנים האמיתיים. הם החלשלושים שלא מסוגלים להתנגד לתכתיבים חברתיים מטופשים, מסוכנים וחסרי ערך.

תהיה גבר ואל תלחם.

זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו