שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי בן עדו
    20/11/2007

בי בן ה-16 החל בזמן האחרון להתעצבן ולקלל אותי ואת אישתי,
    מה עלינו לעשות איתו. האם להרביץ לו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבי שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    20/11/2007

אבי שלום

לא תשיג כלום אם תנסה "לחנך את הבן שלך במכות". להפך, אתה תחזק אצלו את התפיסה כי אלימות היא אמצעי יעיל להתמודדות עם בעיות. דע לך כי לאופן שבו הורים מתמודדים עם התנהגויות לא הולמות של ילדיהם יש השלכות על האופן שבו הילדים מתמודדים עם בעיות בחיים שלהם. הורים הם מודל ודמות לחיקוי על ידי ילדיהם. אם תרביץ לילד שלך בכדי לחנך אותו יש סיכוי שהוא יפסיק לקלל אותך ואת אשתך אך גם יש סיכוי כי בסביבות אחרות הוא יהפוך לאלים יותר. אני בטוח שזה לא מה שאתה רוצה להשיג.

בנוסף, הייתי רוצה להוסיף עוד מספר מילים שכבר השמעתי בפורום זה. גיל ההתבגרות היא תקופה של תהפוכות ושינויים פיזיים ופסיכולוגיים. זו תקופה שאינה קלה למתבגר והיא גם אינה קלה למשפחתו. למרות שבחלק מהמשפחות זוהי תקופה סוערת במיוחד היא בדרך כלל מסתיימת בשלום. מה שחשוב עכשיו הוא לנסות ולסייע לבן שלך (וגם ליתר חברי המשפחה) לעבור את התקופה הזאת בשלום ולא להתקבע בה. מה שאני מציע בעיקר הוא לתקשר איתו. דבר אליו גם אם ניראה לך שהוא לא מקשיב אני מבטיח לך שהוא שומע. הוא צריך לשמוע שאתה אוהב אותו ושהוא יקר לך. שחשוב לך לדעת מה עובר עליו ולסייע לו. הוא צריך גם לשמוע שבהתנהגותו התוקפנית כלפיך וכלפי אשתך הוא חצה קו אדום ושבשום פנים ואופן אתה לא תהיה סלחני ליחס שכזה. בו בזמן נסה גם אתה להקשיב וללמוד מה באמת מפריע לו ולמה הוא זקוק. חשוב לי להדגיש כי לעיתים קרובות, אלימות בין חברי משפחה היא סימן לתקשורת לקויה.

זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו