מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוער במפתן..שני26/09/2010
שלום, אני עושה השנה שירות לאומי במפתן. אני מאוד רוצה להשאר שם ולא לוותר. אבל קצת קשה לי, יש שם כ44 תלמידים רובם בנים ו2 בנות בלבד. אני מסתדרת בסדר עם הבנים. אבל הבנות לא מחבבות אותי ולא מנסות ליצור איתי שום קשר. לדעתן אני סנובית והן מסדרות יותר עם הבת שירות השניה. כיצד אני יכולה להתקרב אליהן ולגרום להן להכיר אותי ולהפתח אליי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת קבוצתית
יניב רוזן26/09/2010שלום שני,
לדעתי חברתך החיילת יכולה לסייע לך להסדיר את הנושא. במצב מתוקן לקולגה שלך צריך להיות אינטרס מובהק שיחסייך עם התלמידות יהיו טובים, שכן כך הקבוצה תתפקד טוב יותר. אני מאמין שעלייך לפנות לחברתך ולבקש את עזרתה. יזמו מפגשים משותפים עם התלמידות. תכננו מפגשים אקטיביים, חוויתיים ורגשיים שיעודדו אינטימיוית, הדדתיות ופתיחות. זו תהייה הזדמנות נהדרת עבורך להפגין את האלמנטים האישיותיים ואת תכונות האופי הנדרשות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך "קונים" מתבגרים במפתן?
אבי יקיר26/09/2010שני שלום,
תלמידי מפתן ברובם, הינם תלמידים שנפלטו ממסגרות החינוך השונות עקב יכולות לימודיות מוגבלות והתנהגויות חברתיות בעייתיות. רוב התלמידים סובלים מערך עצמי נמוך לאחר שהופרדו משאר חבריהם. טבעי שהבנות יפתחו כלפייך רגש של ניכור, הרי את שייכת "להם", למצליחים ה"סנובים".
מעבודתי עם בני נוער בשולי החברה, למדתי כיצד לבחון את עצמי באיזו מידה אני לא מתנשא, האם אני באמת מדבר איתם ב"גובה העיניים"? בדקתי את עצמי בכמה היבטים: א. תלבושת - השתדלתי ללבוש בגדים שאינם בולטים כדי לא לנקר עיניים. התלמידים במפתן יודעים עלות נעלים איכותיות.
ב. שפה - אמנם לא ירדתי לרמה של שפת רחוב, אך הכרת ה"סלנג" של הבנות יכולה מאד להועיל.
ג. זה איננו התפקיד של הבנות להתקרב אליך, את זאת שצריכה להתקרב אליהם ולהתעניין בהם, התקרבות לא מאיימת.
ד. תנסי למצוא נושא שמעסיק אותן ומעסיק גם אותך ונסי להתערב בעדינות בשיחה שלהן.
ה. התיעצי עם חברתך ושאלי אותה כיצד היא הצליחה להתחבב אליהם.
ו. לא לנסות לרצות, לא להתחנף ולא לנסות למצוא חן בכל מחיר- ה"חברה", תלמידי מפתן רגישים באופן מיוחד והם יזהו מיד ניסיונות חיבור לא אוטנטיים.
ז. נסי להשתלב בעבודות ובניקיונות (אם הדבר מקובל במסגרת בה את משרתת)
ח. תתענייני בהם ב א מ ת.
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שני27/09/2010קודם כל תודה רבה לשניכם על התשובות. זה מאוד עוזר לי.
אבי, כמה דברים לא הבנתי.. אמרת שאני צריכה להתלבש פשוט, לדבר במונחים שלהם, לעבוד בנקיונות. למה? האם אני אמורה לנסות להיות כמוהם כדי למצוא חן בעינייהם? הם הרי יודעים שאני לא "אחת מהם". ובכל זאת אני שם כדי לעזור להם, האם זה לא אפשרי אם אני לא אהיה כמותם?
ואם כך, האם הייתי צריכה להסתיר מהם שנעדרתי כמה ימים כי עשיתי בחינת פסיכומטרי? האם זה גם מרתיע? או שעשיתי בגרות מלאה? כי הם שואלים על זה..
בקשר לבת שירות השנייה, יכול להיות שהבנות מתחברות אליה יותר כי היא אתיופית? וגם אחת מהן אתיופית. או שאין לזה קשר?
ועוד שאלה, חשבתי להעביר להם פעילות שבסופה יש מסר, כמו בתנועות נוער. האם זה יעניין אותם או שאין לזה מקום?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך משפרים את העזרה?
אבי יקיר27/09/2010שני שלום,
אמרת שאת שם כדי לעזור להם. קודם כל יישר כוח. עדיין מדובר בנערים ונערות שאני מניח קיימים נושאים משותפים לך ולהם כמו בגדים, סדרות טלויזיה ו"בנים בנות". כדי להתקרב אליהם (לא להיות כמוהם) את חייבת להקשיב להם. לשמוע מה מעניין אותם? במה את מתחברת אליהם? אפשרי מאד שהבת השניה מתחברת אליהם גם בגלל שהיא אתיופית אך בעיקר כי יש להם על מה לדבר. הם יודעים שאת עושה בגרות, זה לא סוד. הם דברו עליך כבר מאחורי גבך. הם יודעים עליך הרבה יותר ממה שאת חושבת. להעביר להם מסר עלול להתפרש כ "אני יודעת משהו שאתם לא יודעים".
תעשי כמה פעילויות איתם (לא כמדריכה), תשחקי איתם. תראי ממה הם נהנים, ממה הם צוחקים?
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)