מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילויי אלימותנתן22/11/2007
ביתי בת ה- 14 נוהגת להתקוטט רבות עם חברותיה לכיתה.
פעמים רבות אני נקרא לבית הספר לשיחות משמעת כאלו ואחרות.
הרבה פעמים יסיתי לשוחח איתה על הנושא, אך היא טוענת שמתחילים איתה ושהיא לא אשמה.
שיחות אצל היועצת גם לא עזרו כיון שביתי לא משתפת פעולה וכן די כעוסה על כך שמנסים לשוחח איתה.
אם אציע להללכת לפסיכולוג וכדומה היא תיעלב ותכעס גם כן.
מה האשרויות הקיימות בפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נתן
ד''ר זאב וינשטוק22/11/2007שלום נתן
מה שעולה מפנייתך הם הפרטים הבאים:
בתך בת ה-14 מרבה להתעמת עם חברותיה לכיתה. אני מניח כי עימותים אלו מסלימים לעיתים קרובות לאלימות ושלעיתים קרובות בית הספר מזעיק אותך ומבקש את התערבותך.
ביתך נוטה לגלגל את האחריות על העימותים הללו ממנה והלאה.
ניסיונות ההתערבות של יועצת בית הספר נכשלו.
גם הניסיונות שלך לסייע לה נכשלים.
למרות שהבעיה ברורה, עדיין חסרים לי פרטים רבים בכדי להציע לך דרכי התמודדות קונקרטיים. מה שברור הוא שכל המעורבים, בית הספר, אתה ואולי אפילו בתך לא מסוגלים להתמודד עם הבעיה. ניראה לי גם שאתה די מותש מניסיונות כושלים חוזרים ונשנים לפתור את הבעיה. אתה גם מציין במכתבך כי בתך תתנגד לתמיכה וייעוץ מקצועיים. לכן מה שאני מציע בשלב ראשון הוא כי אתה עצמך תיעזר ביועץ מקצועי. פגוש עו"ס או פסיכולוג שמתמחים בגיל ההתבגרות, ובקש ממנו סיוע והכוונה (לשכות רווחה באזור מגוריך יכולים לספק סיוע כזה ברמה גבוהה וללא תמורה). בשלב שני ובעקבות הייעוץ שתקבל תוכל לסייע טוב יותר לבת שלך להתמודד עם הבעיות שלה ואולי להביא אותה למצב בו הוא תסכים לסיוע מקצועי. אל תתייאש אני בטוח שעם עזרה והכוונה מקצועית תצליחו כולכם להתמודד ולפתור במידה רבה את הבעיה.
תמשיך לעדכן,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)