שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גלי
    06/10/2010

ראיתי זוועה ואני לא יודעת איך להשתחרר ממנה.

שוטטתי להנאתי בפייס בוק. נכנסתי לעמוד של חבר של חבר והוא פרסם את סרטון ההוצאה להורג של העיתונאי דניאל פרל. אני לא יכולה ולא רוצה לתאר לכם את זוועת עולם שראיתי שם. תקפה אותי תחושת בחילה רצון להקיא, אני לא מפסיקה לחשוב על זה, מתעוררת בלילה בפחד וחושבת: יש כזו רשעות בעולם? אלוהים אדירים.אני לא מחייכת לא יכולה לאכול. בוכה וחושבת על דניאל פרל המסכן שזה היה סופו. וחושבת לעצמי שבאמת יש כוחות רשע בעולם שיכול להיות כל כך יפה. איך אדם (מפלצת) שוחט כך אדם אחר? איך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אירוע טראומטי?

יניב רוזן
    07/10/2010

שלום רב גלי,
    אני מניח שמטרת כתיבת הדברים הייתה לתת ביטוי ופורקן למחשבות, רגשות ולתחושות אשר מציפים והולמים בעוז מאז אותו אירוע. מההיבט הפסיכולוגי טוב שאת נוהגת כך, אלא שלא דיי בכך במידה והמחשבות והסימפטומים שתיארת ממשיכים באינטנסיביות ובעוצמות שאת חווה. במקרה שכזה האירוע מקבל סממנים של "אירוע טראומטי",ואז זו כבר בעיה אמיתית. לכן אני ממליץ לך לנסות ולהרגע. העסיקי את עצמך בפעילויות אהובות. הקיפי את עצמך באנשים שאת אוהבת במיוחד. אני חוזר מטרתך להמנע בתוקף מהפיכת המחשבות על האירוע למחשבות חודרניות וטורדניות!!!במידה והמחשבות הללו ממשיכות כמו גם הסימפטומים עלייך לפנות מיד לעזרה מקצועית.
    אנא שימי לב להתפתחויות וקחי אחריות על רגשותייך.
    בהצלחה 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אבי יקיר
    07/10/2010

גלי שלום,
    לצערי, קיימות מפלצות בדמות אדם, שעבורן רצח הוא מסיבה. האדם יכול להיות היצור הכי רך, מלטף וחם ומנגד היצור הכי אכזר מכל בעלי החיים. אני מסכים לחלוטין עם יניב. במידה ותפקודך היומיומי נפגע ואינך יכולה להירדם, כדאי שתפני לטיפול פסיכולוגי.
    ועצתי הנוספת היא להיזהר בגלישה באינטרנט (להימנע מפתיחת קבצי וידיאו) בשלב זה. חשיפה לא זהירה עלולה לגרום לפגיעה דומה.
    אל תהססי לבקש עזרה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יניב
    31/01/2011

גלי היקרה
    מדברייך ניכר שאת אדם טוב ורגיש וטוב לעולם שיש אנשים כמוך.
    אני מבין את הטראומה בה את מצויה. סרטים מהסוג שראית הינם מזוויעים ואדם רגיש יתקשה מאוד לקבל קיומה של מציאות כזו.
    יחד עם זאת עלייך לתפוס את עצמך ולהבין כי המציאות אותה ראית בסרט הינה נדירה ברשעותה ואנשים מנוולים כאלה למזלנו אינם נפוצים ואין להם שום שייכות אלייך ולחייך.
    אני זוכר שאני הייתי ילד ונתקלתי בכתבה על סרטי סנאף, סרטים אשר לכאורה מתארים רצח אמיתי להנאתם של אנשים חולניים. תיאור הסרט גרם לי זעזוע קשה וקשה היה לי לקבל קיומה של רשעות כזו, כילד לא שקלתי את הדברים נכון.
    יש בעולם תופעות רעות אך כנגדן יש גם תופעות טובות. תתרכזי באהבה ובטוב ותהיי אדם טוב. אני ממליץ גם לדבר עם אדם קרוב על הדברים זה יועיל לך.
    לסיום. העולם שלנו מלא בדברים טובים נסי לחשוב עליהם וזה יעודד אותך, כמו כן חשוב שתדעי שאת מוגנת בפני אנשים כאלו ואין להם יכולת להשפיע על חייך בשום אופן.
    מאחל לך אושר מכל לבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו