מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנושא גמילת אלכוהול של אמא.טאיה09/10/2010
אני בת 16, וזה שנים שבני משפחתי ואני סובלים את בעיית השתייה של אימי בת ה35.
היא שותה באופן קבוע בימי חמישי-שבת, והדבר מביא לריבים, תככים ובעיות במשפחה.
זה פשוט למדי האמת, אלכוהול תמיד יהיה צרה בעולמנו.
העניין הוא שהיא לא רוצה להאמין כשאומרים לה שהיא שתיינית או אלכוהוליסטית.
היא לא מוכנה ללכת לגמילה, או לפסיכולוג או לשום דבר.
איך אפשר להביא אותה למצב של פיקחות קבועה?
קשה לנו כל-כך עם המצב הזה, מאז שאני זוכרת את עצמי היא כזו.
והיא גם מעשנת, כיצד ניתן לשלב גמילה מעישון בדבר?
תודה מראש,
טאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנושא גמילת אלכוהול של אמא. - תגובה
אבי יקיר10/10/2010טאיה שלום,
אחד מסימני מחלת האלכוהוליזם היא ההכחשה. משפטים כמו: "אני יכולה להפסיק לשתות מתי שאני רוצה", "שתיתי רק שתי כוסיות ויסקי", "המחקרים אומרים שאלכוהול הוא בריא", אלה הם רק חלק מחוסר הרצון להתמודד עם הבעיה. אם באמת כל בני במשפחה סובלים מהבעייה של אימך, ניתן, בעזרת ייעוץ לכל המשפחה ליצור מספר מנופים שיאלצו את אימך (באמצעות לחץ רגשי), לבקש טיפול.
ראשית עליך לפנות למטפל בהתמכרויות וביחד איתו לגייס את כל המשפחה.
זהו תהליך לא פשוט שמתרחש בתחילתו "מאחורי גבה" של האם ונמשך בגיוס מקסימום בני משפחה ולבסוף הטיפול באם.
ניתן להתיעץ בעמותת "אפשר" בר"ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)