מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איומיםאם מוטרדת16/10/2010
שלום רב
לבתי חברת ילדות לשעבר שאיתה היא נמצאת בשנים האחרונות ביחסים און&אוף.כרגע הן רבו ולא מדברות.מדובר בנערה שגדלה להיות חסרת גבולות הוריה לא שולטים בה ומפחדים מתגובותיה.לא אהבתי את הקשר ביניהן.אמש בתי נתקלה בה במסיבה וקיבלה ממנה איום בנוסח אל תמצמצי לכוון שלי כי אשלח אנשים להרביץ לך.אני מתלבטת כיצד להגיב מצד אחד הבת שלי ביקשה שלא אתערב כי זה יבייש אותה בקרב החברים ומצד שני האינסטינקט שלי אומר להתקשר ישר להוריה אותם אני מכירה היטב.ברצוני לציין שהלקסיקון הזה לא מתאים למקום מגורינו ולחינוך אותו מקבלים פה הילדים.אני לא רוצה גם להראות היסטרית ולגרום לבת שלי לפחד מן האיום.בקיצור מה עושים?
מבחינתי איום לאלימות דינו כנקיטת אלימות ולא יכול לעבור בשתיקה.הילדה בכתה וביקשה בכל לשון של בקשה שלא אתערב.
לתשובתכם אודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים - תגובה
אבי יקיר16/10/2010לאם המוטרדת.
לצערי, עליך להתייחס בכל החומרה לאירוע הזה. אין ספק שהנערה עלולה לממש את איומיה לא רק במסיבה, אלא בסביבות בית בספר, אם לא בבית הספר ממש. עליך ועל בעלך להושיב את בתך ולהזהירה כי היא עלולה להיפגע וזה מסוכן יותר מאשר הבושה בפני חברותיה לכיתה. עליכם לבקש מבתכם לשבת ולתאר את כל מסכת היחסים עם הנערה. יתכן שהיו אירועים נוספים הקשורים לבתכם ולנערה. לאחר שתהיה לכם אינפורמציה מספיקה, עליכם להתייעץ, מבלי שבתכם תדע, עם היועצת של בית הספר ולברר האם היו בנות נוספות שנפגעו ממנה. ליצור קשר עם ההורים של הבנות הפגועות (ללא ידיעת בתכם). אם הקשר ביניכם לבתכם הוא טוב, היא תבין שעשיתם זאת כדי להגן עליה. איני חושב שכדאי להתקשר להורי הנערה. סביר להניח כי יכולתם לשלוט בבתם מוגבלת וזה עלול לחזור כבומרנג לבתכם.
סביר להניח כי אלכוהול או חומרים אחרים סייעו לרמת התוקפנות שמגלה הנערה.
בתך עדיין חושבת שניתן לפתור את המצב ללא עירוב ההורים, אל תוותרו, על פי התיאור שלך ישנה בהחלט סיבה לדאגה.
הטיפול במצב מחייב את שני ההורים יחד כולל בניית אסטרטגיה מתואמת מאיסוף המידע, פנייה לייעוץ מקצועי ועד נקיטת פעולות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)