אלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהול
    אמא
    25/11/2007

שלום רב,

בימי השביתה הרבים בתי נהה לצאת בלילות עם חבריה,
    היא הית החוזרת עד 12 בלילה ולכן לא חשדתי בכלום, כי זה היה נראה לי סביר לנערה בת 14
    אבל לפני כמה ימים מכרה שלי מהשכונה סיפרה לי שראתה את בתי יושבת בגינה ציבורית בעיר יחד עם כמה נערים והם שתו משקאות אללכוהוליים.
    מאז ניסיתי לשוחח עם בתי ולברר מה היא עושה בערבים ועם מי היא מבלה והיא אמרה עם חברים שאני לא מכירה.
    שוחחתי אתה על שתיה והיא אמרה לי שאני יכולה לסמוך עליה
    מצד אחד אני סומכת על בתי שתדע לעמוד על שלה ולא להיגרר ומצד שני אני חוששת שהתחברה עם בנים גדולים ממנה.
    כיצד אוכל לתת לה ידע בנושא ולהזהיר אות המבלי שתעשה דווקא?
    תודה מראש, אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

ד''ר זאב וינשטוק
    25/11/2007

לאמא המודאגת שלום

לעיתים קרובות אני שומע הורים למתבגרים שאומרים לי שהם חוששים לשאול את ילדיהם איפה הם היו, מה הם עשו ועם מי. כמוך, הורים אלו חוששים מלהגיע לעימות עם ילדיהם ואולי גם לגרום להם "לעשות דווקא". אני מאמין שלפחד ולהימנע מעימות עשוי להיות מסוכן יותר מאשר להתעמת. ואם להתעמת אז חשוב גם איך. בעימות אין ההורה צריך להתעמת עם בנו או ביתו אלא לעמת אותם עם האופן שבו הם מתנהלים. חשוב להדגיש כי בעימות כזה אין צד מנצח וצד מפסיד.

מהפניה שלך ברור לי שאת יודעת מה את צריכה לעשות ורק מבקשת חיזוק לכך. את צריכה לפרוס בפניה את חששותיך (חברה לא מתאימה ושתיית אלכוהול) ואת הבסיס לחששות אלו (עדות שכנים). וחשוב יותר מכל לעקוב באופן אישי אחר ההתנהגות שלה. מפעם לפעם תהיי ערה כשהיא חוזרת בלילה ותוודאי שהיא לא שתויה או מסוממת. מידי פעם את יכולה להתקשר אליה, לדבר איתה ולשים לב אם היא מדברת לעניין. זכותך גם לדעת לאן היא יוצאת, עם מי, לאן ומתי היא חוזרת. וחשוב אולי מכל הבת שלך צריכה לדעת שהפעלת סמכות הורית זו באה מאהבה ודאגה.

זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו