שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חיים
    27/11/2007

בתי בת שנתיים וחודשיים ילדה פיקחית מאד, היא הבת השנייה שלי הגדולה שלי בת 6 , אני ךא יודעת מה לעשות הקטנה שלי מאד אלימה , כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה היא משתטחת על הריצפה , היא מרביתה המון , מעיפה כל מה שבה ליד, היא מדברת אך לא דיבור שוטף .הבנות כל הזמן במצב של ריבים.

מה עליי לעשות עם "המכות "שהקטנה מרביצה לכולם ? האם עליי לוותר לה ולתת לה את כל מה שהיא מבקשת כי אם לא אז הכל מסביב יהיה על הריצפה!

בגן היא בסדר גמור , היא מחזירה כאשר מרביצים גם לה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• להורים של בת השנתיים

ד''ר זאב וינשטוק
    27/11/2007

למרות שפורום זה מיועד לשאלות בנושא אלימות בקרב בני נוער, אני אשמח לענות על שאלתך. אני יכול להבין את התסכול והדאגה שלך ושל בני המשפחה נוכח הבעיה שהצגת. אני אמנע בשלב זה מלנסות ולהסביר את התופעה הזו שהיא ידועה ומוכרת לאנשי מקצוע ולהורים רבים ואגש ישר לשורה התחתונה.

ברוב המקרים לקראת גיל 4 שנים האירועים האלו הופכים לנדירים יותר ויותר. במילים אחרות בדרך כלל מדובר במשהו זמני. אבל, אני מניח שהידיעה כי "נגזר" עליכם לחיות עם התופעה הזאת שנה-שנתיים נוספות לא ממש מנחמת אותך ואת בני משפחתך ולכן הנה כמה עצות שעשויות לסייע לכם בדרך.

בשגרה היום יומית - תשבחו את בתכם ותתגמלו אותה בכל פעם שהיא נוהגת כשורה. בשום פנים ואופן אל תתגמלו אותה אחרי התפרצות, כשהיא נרגעת. עם זאת, כשהיא נרגעת זה בדיוק הזמן להסביר לה בפשטות ובלי כעס כי התנהגות כזו לא מקובלת עליכם.

אני מניח שבשלב זה אתם כבר יודעים מה מעורר את פרצי הכעס של הילדה. אם לא, כדאי שתשימו לב מתי ועל רקע מה זה מתהווה. לדוגמא רבים מכירים מקרים בהם ילדים שלא מקבלים את מה שהם רוצים בסופרמרקט מתחילים לצרוח, להשתולל, להרביץ ולהשליך חפצים, לרבות לזרוק את עצמם על הרצפה.

כשבתכם עומדת להיתקל במצבים שלהערכתכם עשויים לעורר את כעסה - נסו להכין אותה מראש. חיבוק, תשומת לב ואפילו לתת לה משהו שיעסיק אותה עשויים למנוע את התעוררותו של הכעס.

אם זה לא עזר והכעס מתפרץ קחו אוויר ותהיו סבלניים. אני יודע שזה לא קל ובמיוחד כאשר זה קורה בנוכחות אחרים.

אם ההתפרצות של הילדה יכולה לסכן אותה, אחרים או רכוש, אחזו בה או חבקו אותה ונסו להרגיע אותה בעדינות ובסבלנות לאורך כל האפיזודה. תנו לה את כל הזמן הדרוש לה בכדי להירגע.

חשוב לי להדגיש כי אין שום טעם להתעצבן, או לנסות בכוח להרגיע אותה. זה פשוט לא עובד.

סוגיה אחרת חשובה לא פחות קשורה לבתכם הגדולה (שהיא עדיין ילדה) ויכול להיות שהיא די סובלת מהאפיזודות הללו. תעזרו לה להתמודד עם המצב אם תסבירו לה מה קורה, תתנו לה תשומת לב, אהבה ותמיכה ככל האפשר.

לסיום אני רוצה להדגיש כי אתם לא צריכים להתמודד עם המצב לבד. אתם בהחלט יכולים לפנות לאיש מקצוע - עו"ס, פסיכולוג וכדומה שיתמכו, ידריכו וילוו אתכם בתקופה זו.

אני מאד אשמח לשמוע כיצד אתם מתמודדים

בהצלחה,
    זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו