שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרה
    14/11/2010

בני בן 13 מתחצף בלי סוף לא מוכן לשמוע, על כל דבר יש לו מה לומר .בתקופה האחרונה התחילה אצלו אלימות פיזית מילולית גם כלפי וגם כלפי אחותו הקטנה .
    יש לציין שלילד אין כמעט חברים ממעט לצאת מהבית ומחובר כל כולו למחשב
    כל ניסיון שלי להתקרבות אליו נגמרת בפיצוץ , אני מודאגת מאוד וגם מיואשת אין שום רגע שמאפשר לנו בבית להיות רגועים או שלווים .
    יש לציין שאני אם חד הורית שהתגרשה שבני היה בן 7 ןלפני שנתיים התחתנתי שוב ואין לי ילדים נוספים.
    בבקשה אודה על כל עזרה אני אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מה עושים מול ילד מרדן?

אבי יקיר
    16/11/2010

שרה שלום,
    ראשית יש לקבוע באופן ברור קו חד ובלתי מתפשר מול אלימות פיזית, המסכנת את אחותו הקטנה. לתת לו להבין שאינך יכולה לוותר בשום פנים ואופן. על מנת להגיע למצב בו את מגייסת מספיק כוחות כדי לעמוד על דעתך ולבלום את האלימות עליך לעשות ספירת מלאי של כוחות. האם בעלך הראשון מבין את המצב והאם הוא מוכן להתגייס? האם אפשר לגייס דמויות משמעותיות נוספות (כמו סבא או דוד)?.לא להתבייש לבקש עזרה חיצונית לפי שיטתו של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית". נראה כי לבד לא תצליחי להתמודד עם בנך. אחד הערכים של "שיקום הסמכות ההורית" עוזר להורה להבין מי "בעל הבית" בביתו ולעמוד באופן אסרטיבי על מעמדו בבית וזה כולל מספר התנהגויות החלטיות של ההורה המאפשרות לו להחזיר את סמכותו בביתו.
    מקווה שעזרתי בהכוונה.
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו