שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אריק
    02/12/2007

שלום רב,
    יש לי שני בנים, 12 ו14
    והם כל הזמן הולכים מכות עם ילדים אחרים. הם כמו כנופיה שני הבנים האלו. נראה לי שהם נכנסו לחברה רעה בבית הספר שלהם.
    מה עלי לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הילדים כמו כנופיה בבית הספר

ד''ר גיא אנוש
    02/12/2007

שלום אריק,
    ראשית, צריך להבין שהתנהגות אלימה לא קימת כשלעצמה - בדרך כלל היא סמפטום של מכלול של בעיות ביחסים החברתיים. לכן, הייתי ממליץ שתנסה לדבר עם הילדים שלך ותראה מה קורה בבית הספר - יכול להיות שמסיבה איזו שהיא הילדים שלך מבודדים חברתית, ואולי יש אוירה של אלימות בבית הספר, והם עסוקים בהתגוננות. במקרה כזה, כדאי שתנסה להניע התערבות של היועצ/ת בבית הספר והמנהל/ת. אם אפשר, (וברור לי שלא תמיד שה בא בבחשבון) - לעיתים כדדאי לשקול להעביר את הילדים לבית ספר אחר אם הם קורבנות של התקפות.
    מצצד שני, אם כמו שאתה כותב, אתה סאמת חושב שהם יוזמים ואחראים לאלימות, ומהווים "כנופיה בבית הספר" , כדאי שתפנה ליעוץ מקצועי של פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת המתמחים בגיל ההתבגרות, כיון שאם אכן הם "כמו כנופיה" - סימן שיש להם בעיה רצינית, שקימת בעוד הקשרים ולא רק בהתנהגות האלימה.
    בהצלחה
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו