מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה להיות כוסיתאורון גלעדי19/12/2010
כל הכיתה שלי עושה סמים או אלכוהול ואני היחיד שעדיין לא. כל פעם ששואלים אותי אני אומר שבדיוק לקחתי כדי לא לצאת כוסית, אבל זה לא יכול להימשך ככה, בסוף יעלו עליי וידעו שאני סתם חננה. לקח לי המון שנים עד שבניתי לעצמי מעמד ובטחון עצמי, ואין מצב שאני עכשיו בכיתה יא הורס את כל ההשקעה. איזה בירה הכי פחות משכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייניקן
ידין11/08/2012אבל זה בירה של כוסיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות כוסית - תגובה
יניב רוזן20/12/2010שלום אורון,
הדילמה אותה אתה מתאר אינה שונה מהדילמות הרבות איתן ועליהן תצטרך לתת את הדעת לכול אורך חייך. קטנים כגדולים מתמודדים עם יש הרצון והצורך להידמות לכלל; זה יכול להיות במראה, התנהגות, רכוש וכיוצא בזה. ולמרות זאת, לכול אדם יש תפיסת עולם שונה אשר משפיעה על הבחירות וההתנהגויות שלו ומיצרת עקרונות שונים. חשוב שהדעות שלך על עצמך כמו גם הדימוי העצמי שלך לא יתבססו על מה שאחרים חושבים עלייך , אלא אך ורק על מה שאתה חושב על עצמך. להיות נאמן לעקרונות האישיים זהו מבחן מתמשך אליו אנו מתבקשים בקביעות. לטעמי האישי, בגידה בעקרונות האישיים עשויה לגרום להרגשה לא נעימה. בני אדם, ואגב גם בני נוער, מעריכים אנשים שנאמנים לעצמם. האמן לי, אף אדם לא יעצב דיעה שלילת עלייך רק משום שאינך שותה אלכוהול בפראות ואינך משתמש בסמים. בדיוק כמו שאף אחד לא יחשוב שאתה "גבר" אם תעשה כך. אני יכול להניח שאתה שותף לדיעה הזו.
עוד חשוב לי שתפריד הפרדה חדה וברורה בין סמים ואלכוהול. על אף שאלכוהול הינו סם המשנה מצב רוח עדיין אינו משמעותי כסמיי רחוב. מותר לך לשתות לעיתים מעט אלכוהול בצורה מבוקרת ואחראית כדי להרגיש שייך. לעומת זאת, אתה יכול לבחור להוות אלטרנטיבה. להיות הסמל של "אפשר גם אחרת" . תופתע לגלות שרבים יצטרפו אלייך.
אני מקווה שתשובה זו תחזק אותך ותעזור לך לקבל החלטה נכונה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות כוסית - תגובה
אבי יקיר20/12/2010אורון שלום,
ראשית, אני מאד מעריך אותך על היכולת לעמוד מול הלחץ החברתי והרצון להימנע מדימוי של חננה. עצם העמידה שלך מצביעה על כך שאינך חננה ואינך מתנהג לפי ה"עדר".
תביט בחברים שלך, האם כולם דומים? האם יש ביניהם מובילים ויש נגררים? מי הם המובילים? (ברור לך שבסרוב שלך לשתות, אתה מוביל ולא נגרר) מה קורה להם כשהם שותים? האם מתלווים לשתייה רק צחוקים או גם התנהגויות חריגות שאתה סולד מהן? האם כדי ל"תפוס ראש" חייבים "לדפוק את הראש"? לדעתי, המודעות שלך מספיק גבוהה שאם תשתה בירה אחת ותחליט שזהו זה, תצליח לעצור.
שמור על הייחודיות שלך אורון, תבדוק שוב מי הם החברים שאתה באמת מעוניין להיות איתם.
אשמח מאד אם תשתף אותנו בהמשך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)