טלוויזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלוויזיה
    אשר
    09/12/2007

שלום.

אני נוהג לאסור על ילדי לצפות בטלוויזיה בגלל התכנים הלא חינוכיים שלה. כנ"ל לגבי אינטרנט, אני מאפשר לילדיי לגלוש שעה אחת ביום. הם נוהגים לעקוף את בקשתי ומבלים הרבה אצל חברים וכך הם כן צופים בטלוויזיה.
    כיצד אפשר למצו את דרך הביניים לדעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טלוויזיה

הוספת תגובה

• אשר שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    09/12/2007

אני חייב לציין כי הדעות בנוגע להשפעות של טלוויזיה ואינטרנט על התנהגותם של ילדים ובני נוער חלוקות. יש מחקרים שתומכים בטענה כי חשיפה של ילדים ובני נוער למסרים אלימים במדיה מקדמת אצלם התנהגויות אלימות ויש מחקרים ששוללים קשרים כאלו. בעניין זה חשוב להבחין בין ילדים למתבגרים (לא ציינת בני כמה ילדך). ילדים, יחסית למתבגרים, נוחים יותר להתרשמות ולכן ההשפעה של תכנים אלימים במדיה תהיה חזקה יותר עליהם. בכל מקרה, אין ליחס את בעיית האלימות בקרב ילדים ובני נוער באופן בלבדי לאלימות במדיה. עוד עולה ממחקרים בנושא זה כי ילדים ומתבגרים הגדלים בבתים בהם מגנים ודוחים את האלימות, מושפעים פחות מאחרים מתכנים אלימים במדיה.

ולשאלתך, ברור לי שיש לך עמדה בנושא והעמדה לגיטימית בעיני (עם כי ניראה לי שאתה אוחז בה בקשיחות יתר). זוהי עמדה המעבירה מסר לילדך כי אלימות היא התנהגות דחויה בבית שלך... טוב... חשוב גם כי עמדה כזו לא תתבטא רק באיסורים לראות תוכניות לא חינוכיות בטלווזיה או לגלוש באתרים כאלו באינטרנט אלא גם בדוגמאות אישיות יום יומיות. בנוסף, "גילית" גם שאינך יכול לשלוט במה שקורה מחוץ לבית. לכן, מה שנותר לך הוא רק להסביר, להדריך ולהציע ולא יותר. ניסיונות לכפות בכוח את עמדותיך עשויות להשיג את ההפך הגמור.

זאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו