מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טלוויזיהאשר09/12/2007
שלום.
אני נוהג לאסור על ילדי לצפות בטלוויזיה בגלל התכנים הלא חינוכיים שלה. כנ"ל לגבי אינטרנט, אני מאפשר לילדיי לגלוש שעה אחת ביום. הם נוהגים לעקוף את בקשתי ומבלים הרבה אצל חברים וכך הם כן צופים בטלוויזיה.
כיצד אפשר למצו את דרך הביניים לדעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשר שלום
ד''ר זאב וינשטוק09/12/2007
אני חייב לציין כי הדעות בנוגע להשפעות של טלוויזיה ואינטרנט על התנהגותם של ילדים ובני נוער חלוקות. יש מחקרים שתומכים בטענה כי חשיפה של ילדים ובני נוער למסרים אלימים במדיה מקדמת אצלם התנהגויות אלימות ויש מחקרים ששוללים קשרים כאלו. בעניין זה חשוב להבחין בין ילדים למתבגרים (לא ציינת בני כמה ילדך). ילדים, יחסית למתבגרים, נוחים יותר להתרשמות ולכן ההשפעה של תכנים אלימים במדיה תהיה חזקה יותר עליהם. בכל מקרה, אין ליחס את בעיית האלימות בקרב ילדים ובני נוער באופן בלבדי לאלימות במדיה. עוד עולה ממחקרים בנושא זה כי ילדים ומתבגרים הגדלים בבתים בהם מגנים ודוחים את האלימות, מושפעים פחות מאחרים מתכנים אלימים במדיה.
ולשאלתך, ברור לי שיש לך עמדה בנושא והעמדה לגיטימית בעיני (עם כי ניראה לי שאתה אוחז בה בקשיחות יתר). זוהי עמדה המעבירה מסר לילדך כי אלימות היא התנהגות דחויה בבית שלך... טוב... חשוב גם כי עמדה כזו לא תתבטא רק באיסורים לראות תוכניות לא חינוכיות בטלווזיה או לגלוש באתרים כאלו באינטרנט אלא גם בדוגמאות אישיות יום יומיות. בנוסף, "גילית" גם שאינך יכול לשלוט במה שקורה מחוץ לבית. לכן, מה שנותר לך הוא רק להסביר, להדריך ולהציע ולא יותר. ניסיונות לכפות בכוח את עמדותיך עשויות להשיג את ההפך הגמור.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)