מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות חמורהשחר08/01/2011
יש לי קרוב משפחה רחוק בכיתה ב' עם בעיות התנהגות היום שהוא נולד, הוא לומד בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים וידוע כילד עם בעיות תקשורת ובעיות התנהגות. ההורים אינם מתפקדים באופן נורמטיבי, האמא הוציאה אותו מהבית והיא מתנכרת ומתכחשת לו. לאורך השנים שהיה אצלה סבל מאלימות מילולית ופיזית. (את אחיו בן ה-11 היא השאירה אצלה ואותו זרקה לאבא שרק עכשיו לוקח אחריות ומתחיל לתפקד). האבא קנה לילד תוכי לפני כמה חודשים והילד היה משחק עם תוכי כל בוקר לפני ביה"ס, לפני יומיים, הוא יצא מהחדר שלו ואמר בקור רוח לסבתא שהתוכי מת. הוא אמר שהוא התעלל בתוכי ואז הוא מת ושהוא הוציא עליו את הכעסים שלו (ממש מילים שלו). אלוהים שישמור מה עושים? למי מדווחים? האם יקחו לאבא את הילד אם המקרה ידווח? אנחנו חוששים לילד והן לסביבה, זה כבר ממש יכול להיות מסוכן, הרי מישהו מקצועי ומוסמך צריך לדעת ולפטפל, למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות חמורה - תגובה
יניב רוזן09/01/2011שלום שחר,
ההמלצה הראשונה שלי אלייך היא דווקא להירגע. לא שאינני חושב שהמצב אינו מורכב ,אלא פשוט שהדברים מאד צפויים. הילד עליו אתה מדבר עבר התעללויות קשות וברגע הראשון שיצור חיי היה תחת פיקוחו ואחריותו הוא התנהל מולו באופן שהוא יודע ומכיר- כפי שאמרתי אין זה מפליא. קשה לי להאמין שהרשות המקומית והרווה אינם מכירים את המשפחה. וגם אם לא, ברור כי עלייך לפנות לרווחה בעיר בהם המשפחה מתגוררת. ילד עם סיפור חיים כפי שאתה מתאר חייב להיות מטופל בצורה מסודרת. בנוסף, אינני חושב שיקחו את הילד מאביו במקרה של דיווח על המעשה. זה כמובן במקרה שאביו מעניק לו את כול הצרכים המקובלים.
מקווה שתצליח להטיב עם ילד, וכמובן כול הכבוד על המעורבות.
חזק ואמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות חמורה - תגובה
אבי יקיר10/01/2011שחר שלום,
מה שאתה מתאר הוא מצב של ילד שנולד עם "טמפרמנט נוקשה", המתקשה להרגיע את עצמו. כתינוק התקשה להירדם, היה בוכה ללא הפסקה וגרם לתיסכול אצל מי שבא עמו במגע. מהתיאור שלך אני מסיק כי האם, האמורה להיות האדם המאזן והמכיל, התקשתה מאד לטפל בו ובשלב מסויים "השליכה" אותו לידי האב. יותר מזה, הילד היה אמור לעבור בנוסף לאבחון של קשב וריכוז ובעיות התנהגות גם ייעוץ והדרכה להורים. אלא שהיחסים בין ההורים, כנראה, לא אפשרו שיתוף פעולה ביניהם וכך גורם השילוב בין מטען גנטי נוקשה לחוסר תפקוד הורי להסלמה הולכת וגדלה של ילד בעל בעיות של התנהגות ההופכת להתנגות ללא מוסר. נוסיף לזה את העובדה כי ההורים גרושים ושהילד נולד לאחר אח ללא בעיות מיוחדות ונמצא התפרקות של משפחה וחוסר יכולת של הסביבה למתן את אופיו ההולך ונעשה יותר אלים ותוקפן לצד תחושה של דחיה ונטישה מצד האם ואכזבה מצד האב.
מכיון שלא נראה כי האב יוכל לשמש לבדו בתפקידו יש לפנות ליועצת של בי"הס ולשני ההורים ביחד ולהבהיר להם כי בנם נמצא בסיכון רב להתדרדרות עוד יותר חמורה. על שניהם לשלב ידיים ולעזור אחד לשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב ואבי היקרים תודה
דנה11/01/2011אכן שניכם, תיארתם את המצב בצורה מדויקת. הרשויות אכן מכירות את המשפחה ואכן אין שת"פ בין ההורים והאב לקח על עצמו את האחריות, ובעזרת השם, אני מקווה כי יחזיק מעמד לתמיד. הילד בבית ספר מיוחד, שם המטפלים והיועצים מודעים גם לסאגה המשפחתית. בסופו של דבר אין לי איך לעזור, או למי לדווח, הפחד שלי הוא שהאבא ישמור את הסיפור בסוד ועניין האלימות לא יטופל בצורה הראויה.
בכל אופן, תודה, הרגעתם אותי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)