מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילוליתמזל18/01/2011
אני אמא לארבע ילדים הגדול בן 16.5 13.5 10, ושנתיים
בני הגדול כל הזמן מאיים על אחיו ומתחצף (לדוגמא אני לא שואל אתכם מזמן) (מי אתם אני קובע לעצמי)
יש לציין שבבית הספר עפ"י דברי המורה הוא ילד מקסים נותן כבוד למורים ואין איתו שום בעיות משמעת.
אנא הציעו לי איך לנהוג איתו כדי שהאלימות המילולית בבית לא תהפוך למילולית פיזית
יש לציין שהוא נותן דוגמא לאחיו הקטנים וכולם מושפעים ממנו
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית - תגובה
אבי יקיר18/01/2011מזל שלום,
אולי תראה לך שאלתי כקנטרנית, בכל זאת אשאל אותה. את אומרת אני אמא ל 4. בכל העדינות וההתחשבות הראויה אשאל האם יש גם אבא? כי העובדה שבבית הספר הוא מתנהג מקסים מחזקת דוקא את שאלתי. הוא מתנהג כילד מקסים במסגרת בית הספר. מסגרת המשפחה הרבה יותר לוחצת ומורכבת. עליך לפנות לייעוץ (פרטי או ברווחה) ושם יוכלו לזהות מספר מנופים וחוזקות שאינך מפרטת או שאינך מודעת להם. מנופים שיעזרו לך להתמודד עם שני נערים בגיל ההתבגרות. אם קיים אבא בתמונה, הייתי ממליץ על הספר של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית" ולפנות לייעוץ.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי ויניב תודה.
מזל19/01/2011אבי לשאלתך האם קיים אבא, כן יש אבא בתמונה.
אני אאמץ את המלצותכם.
ושוב תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית - תגובה
יניב רוזן19/01/2011שלום מזל,
הזרם ההתנהגותי מסביר כי התנהגותו של הפרט נשלטת על ידי גורמים חיצוניים. התנהגותו של בנך מוכיחה הנחה זו שכן התנהגותו בבית ובבית הספר שונות בתכלית. עוד חשוב להבין כי לכול התנהגות יש מחזק שמקיים את ההתנהגות. התנהלות המשותפת לכול היצורים החיים על פני כדור הארץ. על כן יהיה מעניין לדעת מה המחזק שמקיים את התנהגותו השלילית של בנך. מהניסיון שלי אני יכול לומר כי רבים הם המקרים בהם ילדים או מתבגרים אשר חווים קשיים בבית הספר מבחינה חברתית מתנהגים בבית בצורה מעט נוקשה כדי להוכיח לעצמם שהם "קשוחים". ברור כי אין אני יודע אם זה המקרה, אבל שווה לבדוק את הנושא. כך או אחרת, אין זה משנה את דרך תגובתכם.
אספו את ילדכם לשיחה רצינית. בשיחה זו הסבירו לילדכם את דאגתכם ואי שביעות רצונכם מהתפתחותה של התנהגות האלימה. מעתה אתם ההורים מתכוונים להציג "אפס סובלנות" לגילויה אלימות בביתכם. אחת מהמטרות החשובות בשיחה זו היא להגיע להסכם התנהלות בין הילדים.
הקשיבו לכול אחד מילדכם. מהי הסיבה שבגינה נאלץ לנהוג באלימות? מה מפריע לו? מה יש לשנות על פי דעתו וכו'. החליטו על הסכמי התנהלות, חלוקת משאבים, רוטינה, זמנים וכו'. כשזה יסתיים אימרו לילדכם מהי דרך תגובתכם להתנהגות אלימה. תגובה הדרגתית עשויה להיות מצוינת בנסיבות ההללו. לדוגמא, התנהגות להפחתה- קללות. טווח הזמן- כול שבוע ימים התוכנית מתאפסת. בפעם הראשונה שילד מקלל נשללת ממנו חצי שעה זמן מחשב. בפעם השנייה,באותו השבוע- שלילה של שעה. בפעם השלישית- שעתיים. רביעית- ארבע שעות. חמישית-יום שלם. וכו'. כאמור, כול שבוע הספירה מתאפסת. כמובן שניתן להחליט על עונשים אחרים ובלבד שיאכפו בקביעות. נהלו באופן קבוע שיחת סיכום אחת לשבוע בה תתיחסו להצלחות ודברים לשיפור.
לסיכום, הדבר החשוב בײותר הינו המסר שאתם ההורים מעבירים. אם אלימות זו התנהגות שאינכם מתכוונים להתפשר עליה השקיעו זמן ואנרגיה בנושא. איכפו את החוק בהדיקות ובקביעות, נהלו שיחות בנושא והגיעו להסדרים עם הילדים. כמובן, חזקו את הילדים ( בהאתאמה לגיל הילד) על העדר התנהגות, והצגה של התנהגות אלטרנטיבית- מתן עזרה, משחק משותף, דיבור בנימוס וכו'.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)