סמים אצל הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמים אצל הילד
    אורנה
    08/03/2011

אני חושדת שהבן שלי משתמש בסמים, הוא בן 16 וראיתי אצלו כל מיני סימנים חשודים...

איך כדאי לדבר איתו על הנושא בצורה שתגרום לו להפסיק בעצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמים אצל הילד

הוספת תגובה

• סמים אצל הילד - תגובה

אבי יקיר
    09/03/2011

אורנה שלום,

ראשית, עליך לוודא (ולא באמצעות בנך) האם הוא אכן משתמש בסמים. אם תשאלי אותו בצורה ישירה, סיכוי רב שהוא יכחיש לחלוטין. לכן כדי לודא קיימות מספר דרכים: א. למצוא דגימה של חומר חשוד ולהיעזר באינטרנט לגבי סוג החומר. ב. לחדור ל"פרטיותו" של בנך ולעקוב אחר האתרים שהוא גולש בהם. ג. לברר בבית הספר אצל היועצת מיהם חבריו של בנך. ד. לברר היכן הם מבלים?
    אם גילית שבנך אכן משתמש בסמים, כדאי לערב מטפל שיעזר לך בהמשך.

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נכונה עשויה לעשות את ההבדל

יניב רוזן
    09/03/2011

שלום אורנה,
    כפי שנאמר עלייך לוודא כי בנך אכן משתמש בסמים. לטעמי דיי בחשד מוצק כדי לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל אינפורמציה והכוונה נכונה. בעזרת ידע חשוב תוכלי לגלות אם אכן בנך משתמש בסמים. אני חושב שכן יהיה נכון לדבר עם בנך על החשדות שלך. חשוב שעולמו יזועזה והוא יתעורר מהחלום המתוק שבו לאף אחד אין מושג מב הוא עושה. החלי לפקח עליו באפן גלוי וסמוי. הרבי בשאלות והתעקשי על הזכות לקבל תשובות. סביר שבנך יכעס מאד על כך שאת "חופרת" לו. את מצידך הסבירי לו שאין זה עוד מקרה רגיל וכי מבחינתך החמור מכול מתרחש וחשוב יותר מכול שבנך יבין זאת. ההצלחה בהפסקת השימוש בסמים תלויה בעיקר בהצלחתך ליצור רעידת אדמה. הביטי נושא השימוש בסמים מורכב מאד ומשתתנה ממתבגר אחד למשנהו ועל כן אינני מתייחס יתר על המידה על הסיכויים להצלחה התהליך. למרות זאת, אומר כי בני נוער רבים מפסיקים לעשן סמים כאשר הנושא "מתפוצץ", או לחלופין כאשר המשטרה הופכת להיות מעורבת.
    החשוב מכול שתביני כי את חייבת לפעול ומהר. אני שוב חוזר ומדגיש כי מעורבותו של איש מקצוע הכרחית. הורים רבים טועים ולא פונים לאיש מקצוע משום שהם חשים בושה. חלקם האחר חשים שהם בוגדים בילדם או מסכנים אותה ושוקעים באשלייה שהנושא יפתר.
    דבר אחרון, אל תחששי לערב בני משפחה דומיננטים, חברים, מכרים, ושכנים. כול אדם שיש לו השפעה על בנך והוא עשוי לחוש כבוד, בושה ואכזבה כתוצאה מידיעתו וממעורבתו בנושא. זכרי התנהגויות בעיתיות וקשות צומחות ומתפתחות בחשכה. העזרי בכול האנשים האפשריים כדי שיחזקו אותכם במאבק הקשה הזה.
    כולי תקווה שיתברר כי את טועה ובנך לא משתמש בסמים.
    את מוזמנת לחזור לפורום להתיעצויות נוספות!
    בהצלחה!
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו