מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצאתי אלכוהול בתיק של ביתי בת ה-15בת 4012/04/2011
מצאתי בארון הבגדים בתיק (לא תיק של בית הספר) בקבוק וודקה ריק ולידו שלושה בקבוקים של מים מנרלים קטנים שחלקם מכילים נוזל אלכוהולי.
התיק נמצא בארון הבגדים ולא נראה שנעשה מאמץ רב להסתיר אותו.
בתיק אחר מצאתי סגריות . - לשאלתי בנושא הסיגריות השיבה שהיא שומרת אותם לחברים.
לגבי הסיגריות אני די בטוחה שהיא לא מעשנת מאחר והיא לא אוהבת את הריח. היא גם מאוד גלוייה איתנו בנושא ולא מכחישה שחבריה מעשנים בחברתה.
עדיין לא שאלתי לגבי האלכוהול. חושבת שלא נכון יהיה להסתפק בתשובה : "אני שומרת את זה לחברים" - כמו את הסגריות.
לא רוצה להגיב בצורה קיצונית אך גם חוששת שהיא שותפה לשתייה.
עד היום כשחזרה ממסיבות או בילוי לא הרחתי ממנה אלכוהול אבל ברור לי שלא אוכל להסתמך על כך. מעקב אחר שיחות שלה בפיסבוק (כי הוא ברוב המקרים פתוח) לא הראה סימנים או שיחות בנושא אלכוהול.
אני חושבת שעד היום היינו מאוד גלויים ופתוחים בבית - לא רוצה לפעול בדרך שתגרום לתגובה הפוכה.
כיצד עלי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי אלכוהול בתיק של ביתי בת ה-15
יניב רוזן13/04/2011שלום רב,
שתיית אלכוהול בקרב בני נוער הינה תופעה רחבה. את הגישה החינוכית אשר נהוגה בביתכם ואשר כוללת פתיחות וכנות יש להמשיך גם בסוגיה זו. מציאת אלכוהול וסיגריות בארונה של בתכם מלמדת כי אין התופעה עוד זרה לה. במילים אחרות, אין בתך עוד ילדה קטנה. מצבים חדשים מצריכים הערכות חדשה. עליכם ההורים לנהל שיחה רצינית (בדרך נועם) עם בתכם. אימרו לה בדיוק מהי עמדתכם באשר לשתיית אלכוהול, ומהם
ציפיות ההתנהגות שלכם ממנה במצבים המשתנים. חשוב מאד שתקפידו לדעת היכן בתכם מסתובבת, עם מי היא נפגשת ומבלה. באופן זהה תנסו להבין מהי עמדת בתכם בנוגע לשתיית אלכוהול והאם חביריה נוהגים לשתות וכו'. לפני כול יציאה הקפידו לנהל
שיחה בה תבקשו לדעת את כול הפרטים אשר הזכרתי עד כה. חשוב שתביעו אמפתיה ותקפידו לעודד ולחזק את בתכם על כך שהתנהגותה אינה מושפעת מאחרים, ועל כך שהיא נשארת נאמנה לעקרונותיה. הצלחתכם בנושא תלויה בעיקר ביכולתכם להעביר לבתך כי התנהגות אחראית מצידה תקנה לה את הלגיטימציה להתנהל בחופשיות יחסית. לעומת זאת, התנהגות בלתי אחראית תאלץ אותכם להגביל את צעידה ולהיות מעורבים מעבר לרגיל.
דבר נוסף, סביר להניח כי עד גיל 18 בתך תתנסה בשתיית אלכוהול. חשוב שתצליחו להעביר לבתכם כי "היוצא מן הכלל הוא הכלל", כלומר אפשר לשתות מעט ( אני מדגיש מעט) אלכוהול לעיתים רחוקות- באירועים מיוחדים ובמקום בטוח. מובן שהערה זו תלויה בעיקר בתמונת מצב מהימנה של דעתה והרגליה של בתך. כלומר, במידה ובתך מתנגדת נחרצות לשתיית אלכוהול ברור כי אין להעלות תכנים מסוג זה. לעומת זאת, אם אין כך פני הדברים, ובמידה שחבריה שותים לעיתים יהיה קשה למנוע התנסות יחידה. כך או כך, לדעתי האישית יש למנוע כול שתיית אלכוהול כולל גם התנסות יחידה לפניי גיל 17 שנים.
בהצלחה
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)