מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קשה..אלמונית20/04/2011
שלום אני רוצה להירשם למרכז גמילה מסמים אבל יש 2 בעיות 1 אני לא רוצה שההורים שלי יגלו כי אז הם יעיפו אותי מהבית וזה כבר קרה..אני לא רוצה לחזור לרחוב
2 אני מפחדת שאני לא יצליח כי אני אוהבת את ההרגשה עם זה אני לא יודעת איך להיות בלי ואני מפחדת..אין לי רגע שאני עם הרגליים בקרקע ואם זה אומר 7 או 8 ביום אז כן ככה יהיה...יכול להיות שהפחד יהרוס לי גמילה במידה ואני אחליט ללכת..???
תודה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה.. - תגובה
אבי יקיר20/04/2011אלמונית שלום,
באמת שאלה קשה!! איך את רוצה להיגמל אם "את אוהבת את ההרגשה עם זה", את פוחדת בצדק. כי הגמילה הפיזית לא "תוציא" לך את האהבה להשפעה של הסם? מספר שאלות נוספות: בת כמה את? כי אם את מעל גיל 18 אין בעיה להפנות אותך למרכזי גמילה מבלי ליידע את הורייך. האחריות כולה עלייך. אם את מתחת לגיל 18 שום מרכז גמילה מסודר (עם רישיון) לא יקבל אותך מבלי ליידע את הורייך, הוא יעבור על החוק. אם את מעל גיל 18 את יכולה לפנות באופן עצמאי ליחידה לטיפול בהתמכרויות שבעירך או בעיר הקרובה כדי לקבל טיפול גם לאחר הגמילה הפיזית. גמילה פיזית היא רק שלב אחד בדרך לחיים נקיים מסמים. אם את מתחת לגיל 18 הייתי מציע לך להתקשר, בכל מקרה, לרווחה בעיר שאת גרה בה ולבקש הפנייה לעובד סוציאלי המטפל בנוער או ליחידה קידום נוער.
אלמונית תקדישי לזה מחשבה ועני לי כדי שאוכל לעזור לך
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שאלות
אלמונית22/04/2011אני מעל 18...
זו באמת התלבטות..כי אני רוצה שזה יפסיק לנהל לי את החיים..
איבדתי הרבה אנשים בגלל שהם באו לי לא טוב באמצע סטלה ואתה בטח יודע מה זה סיבובים של אנשים בסטלות..האנשים היחידים שנשארו לי זה רק כאלה שמעשנים..
אבל איך אפשר לצחוק בלי זה...זה מעלה הכל..ביטחון עצמי מצב רוח הכל..
מה יותר קשה פיזי או נפשי..?
מצד אחד אי אפשר בלי זה כי זה מרומם מצד שני אני כועסת שנתתי לזה ככה להשתלט עלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שאלות - תגובה
אבי יקיר22/04/2011אלמונית שלום,
שמח שחזרת אלי. מהניסיון שלי כמטפל במכורים לסמים, אלכוהול והימורים, למדתי כי ישנן שתי דרכים לפני המכור (ואת מתארת מצב של חוסר יכולת להפסיק ולהשתמש וגם קושי בגיום מוטיבציה להפסיק). שתי הדרכים הן ברורות מאד: 1. הדרך לגמילה מוחלטת. 2. לנסות להוריד כמויות ולהישאר במעגל השימוש. לדעתי, את חייבת להחליט באיזו מן הדרכים את בוחרת. לגבי הדרך הראשונה, כתבתי לך בפוסט הקודם מספר אפשרויות. לגבי הדרך השנייה - את נמצאת בה כל הזמן: מעלה כמויות, מורידה כשרמת הפחד עולה - הדרך הזו עלולה להימשך שנים.
כשתחליטי, תכתבי לי ונראה כיצד להמשיך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי
אלמונית27/04/2011הפסקתי להשתמש כבר 3 ימים וקשה לי..אני בדיכאון וכל היום אני בוכה וכל דבר מעצבן אותי ומרוב עצבים לפעמים מגרד לי כל הגוף והרגל שלי כל הזמן קופצת..וזה רק חצי ממה שעובר עלי...איך אני מפסיקה את זה בלי לגעת..הגוף שלי אומר שהוא ירגע עם זה אבל הראש אומר לי לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי - תגובה
אבי יקיר28/04/2011אלמונית שלום וברכות על האומץ...
אם התחלת כבר בתהליך של גמילה עצמית, ישנן מס' עובדות שעליך לדעת: קריז גופני (מה שאת חשה עכשו בגוף) נמשך עד 12 יום. זה לא אומר שאחרי שהצלחת להתגבר על הקריז הגופני נגמלת, בכלל לא!!! את נמצאת רק בשלב בראשון. כדי לטפל ב"ראש" שלך את חייבת להיכנס לתהליך ארוך של שינוי דפוסי מחשבה והתנהגות באמצעות טיפול פרטני וקבוצתי. התהליך יכול להימשך מעל שנה והוא תלוי בגורמים אישיים, סביבתיים, טיפוליים רבים.
אל תתיאשי..
מהניסיון שלי, רק לאחר שנה של ניקיון מלא מכל סוגי הסמים (כולל אלכוהול, כדורי הרגעה וכו') מתחיל הטיפול האמיתי!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מסמים
יניב רוזן28/04/2011שלום,
היות ואבי אינו זמין כדי לענות לך אנסה לתמוך בך ברגעים קריטיים אלו.
בזמן הפסקת שימוש בסמים ( ואגב לא ברור לי מהו הסם העיקרי בו נהגת להשתמש, למרות שהתסמינים הגופניים רומזים במעט) ישנה תמיד הצפה רגשית קשה. אלו רגעיי חרדה קשיים בהם הייאוש וחוסר האמונה פורצים ולובשים צורה מאיימת במיוחד. יחד עם זאת חשוב להבין כי "רגש הוא לא עובדה". רגשות מתחלפים. בעוד מספר ימים יחד עם החלמתך הגופנית והתחזקותך גם הרגשות שתיארתי ילכו וישתפרו. עלייך להבין כי כול תהליך של הפסקת שימוש בסמים כרוך בתהליכים שאת מתארת, כך שיהיה עלייך לעבור זאת-- בזמן כזה או אחר. ברור כי מוטב להפסיק את השימוש מוקדם ככול הניתן , אם לא את מסתכנת בפגיעה עצמית קשה הרבהיותר ואשר תאלץ אותך לשתף את הורייך בנעשה.
שימוש בסמים פירושו סבל- זהו הסבל האמיתי-
הפגיעה העצמית, האכזבה, הפגיעה בכבוד, הפגיעה באוהבים הם הסבל האמיתי. ולכן, יהיה זה נכון להמשיך באומץ ובעוז את הגמילה שהתחלת.
אני מבקש ממך בכול בקשה שתמשיכי לשתף אותנו בתהליך שאת עוברת על מנת שנוכל להמשיך ולסייע לך.
בהצלחה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
אלמונית29/04/2011למרות שעכשיו הכל נראה בלתי אפשרי אני מנסה לגרום לעצמי להאמין שיהיה יותר טוב אח"כ כבר הספקתי לשכוח כמה קשה להתמודד עם אנשים או לשבת עם חברים בלי לעשן..אני גם מאוד נמנעת מחברה הרבה אנשים לא עושה לי טוב...השינה שלי בלילה על הפנים וזה גורם לי לעייפות במשך היום כבר יש לי שקיות מתחת לעיניים..אומנם הפסיק לגרד לי הגופ אבל עדיין כל דבר מעצבן אותי והרגל שלי לא נחה..בחיים לא השפלתי ראש ועכשיו אני הולכת עם הראש למטה..אומנם ביטחון עצמי תמיד היה לי אבל צשום מה עכשיו הוא קצת הלך לאיבוד.
תודה לכם על התמיכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם - תגובה
אבי יקיר30/04/2011אלמונית שבוע טוב,
אם תרשי לי ועל פי הכנות שאת מביעה בכתיבתך, אני בכל זאת מציע לך להגיע לטיפול או להצטרף לאחת מקבוצות ה N.A הנמצאות כמעט בכל עיר.
האמונה שהכל יסתדר, אינה מספיקה כדי להישאר "נקי", צריך הרבה יותר מזה.
השכחה וההכחשה משתלטות במהירות עצומה. אל תוותרי!!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)