מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול בארון - ועכשיו גם במסיבותבת 4010/05/2011
לפני כחודש שאלתי על ביתי בת ה-15 וחצי שהחביאה "לטענתה עבור חברים" אלכוהול בארון.
בהמשך לעצתכם נהלנו בבית שיחה. במשך כל השיחה הכחישה בתוקף חוויות של התנסות בשתית אלכוהול או עישון סיגריות. (השיחה התנהלה בנועם למעט העובדה שבקשנו שתחזור לישון בבית ולא בבית החברות , לא הגבלנו את שעת החזרה ואפשרנו לה להביא את כל החברות לישון אצלנו).
בשבת האחרונה שיתפה אותי גיסתי שהילדה בקשה ממנה סיגריה ספרה לה שמזה זמן היא נוהגת לעשן ולשתות. יש לה שפה משותפת עם גיסתי הצעירה ממני בכעשר שנים ומלמדת בבית הספר שלה ונחשבת למורה "מגניבה.".
בעצה אחת החלטנו להשאיר את גיסתי "כאשת סוד" מתוך מחשבה שבמידה ותסתבך תיהיה לה אוזן קשבת . גיסתי ניסתה לעודד אותה לשתף אותנו אך הילדה טענה שאם תספר לנו נעניש אותה בחומרה ונגביל את יציאותה. (סביר להניח שכך היינו נוהגים והיא אכן מכירה את תגובותינו - בעיקר לאור העובדה ששיקרה לנו לפני חודש).
חשוב לציין שביתי ילדה מאוד אחראית , ציוניה גבוהים, היא עובדת בשעות אחר הצהריים באופן קבוע בשמירה על ילדים.
ניהלתי עם ביתי שיחה נוספת מתוך תקווה שתשתף אותי. לאורך כל השיחה היא נשארה איתנה בדעתה שהיא לא נוהגת לשתות או לעשן (למעט התנסות קטנה פה ושם של "שחטה", מחברים בשביל "הפוזה").
יש לי תחושה שהיא "הגזימה" בתיאורים לגיסתי מאחר ורצתה להרשים אותה . ואולי זו קריאה נואשת לתשומת לב וציפתה שמידע יעבור אלינו.
גיסתי טוענת שאני נאיבית ומתכחשת לעובדה שהיא כבר מזמן מעשנת ושותה.
גם בעלי וגם אני לא שותים ולא מעשנים וקשה לנו מאוד להתמודד עם המידע שקבלנו מגיסתי. בעיקר קשה לי העובדה שהיא משקרת?
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בארון - ועכשיו גם במסיבות - תגובה
אבי יקיר12/05/2011אמא שלום!!
מצבך אינו פשוט. לפני שאת שומעת לעצות שונות (יועצות בית הספר, בני משפחה וכו) עליך לעשות סריקה לגבי מעגלי האנשים שאת יכולה להיעזר ולהיות נתמכת על ידם: בעל, ילדים, הורייך, חברים משמעותיים של המשפחה. את בונה מערך שיעזור לך להתמודד עם בתך.
במידה והשתייה של בתך היא חברתית, כלומר עם חברות נוספות, כדאי להתחבר להורי הנערים והנערות ולבנות מערך הורי תומך. הייתי גם מציע לך לקרוא את הספר סמכות הורית של פרופ׳ חיים עומר, על מנת לגבש דרכי פעולה.
יש לך הרבה עבודה
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)