ג'ודו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ג'ודו
    נירית
    31/12/2007

שלום, אני רוצה להתייעץ. ביתי בת 8 מעוניינת ללכת לחוג ג'ודו, בחוג רק בנים ואני קצת חוששת שתהיה בסביבה כזו כל הזמן ותיאבק איתם, האם אני יכולה להכריח אותה ללכת לחוג נשי יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ג'ודו

הוספת תגובה

• ג'ודו לבנות

ד''ר גיא אנוש
    31/12/2007

נירית שלום,

את מתארת ילדה שאינה חוששת להיות בסיטואציה של עימות עם בנים, ומעונינת ללמוד כיצד להתמודד מולם, ואולי בכלל מול העולם, טוב יותר. זהו דבר שיש לעודד ולא לדכא.
    אם תכריחי אותה ללכת לחוג אחר, את מעבירה לה מסר הפוך - שעולם הבנים וההגנה העצמית מסוכן לה, ולא בשבילה. שתפקידה בחיים זה להיות "נשית" יותר, זאת אומרת, לוותר על רצונותיה ולעשות רק את מה שאחרים מצפים ממנה, לא למען טובתה האמיתית, אלא רק בגלל שהיא "אישה".

בהתייחס לתוכן של רצונותיה, לא מדובר בילדה שפתאום רוצה לעשות משהו מזיק [כמו להתחיל להשתמש בסמים], חס וחלילה. ג'ודו הנה אומנות של הגנה עצמית המבוססת על פיתוח של קואורדינציה, מעט כוח, ולמידה כיצד להשתמש בכוחו של היריב כדי להטות את האלימות הלאה ממך, וכנגדו. במובן זה, זוהי אמנות הגנה עצמית שמתאימה לבנים ובנות כאחד, ואין בזה משהו לא נשי - להפך, אלופת ישראל בג'ודו נשים לשעבר - יעל ארד - זכתה אפילו במדליה באולימפיאדה לפני מספר שנים, והתרשמותי הסוביקטיבית היא שגב' ארד הנה נשית בהחלט.

לסיכום- לסיפא של שאלתך - יתכן שאת יכולה להכריח אותה, במובן זה שאולי תצליחי [זה תלוי במערכת היחסים ביניכן], אך ממה שכתבת, נשמע שזה רק יזיק ולא יועיל לה.

אני ממליץ לך לתת לה להתנסות, בלי להביע יותר מדי התנגדויות, ואם לא ימצא חן בעיניה, להשאיר לה את האפשרות לפרוש, ולבחור בחוג אחר, בהמלצתך, אם תקבל אותה, אך ללא כפיה.
    מקווה שעזרתי
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו