מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בחינוך הבלתי פורמלירביד פרנק04/01/2008
שלום רב
אני מדריכה חברתית לגילאיי א עד ו. אוכלוסיה רגילה.
אנו נפגשים במהלך השבוע מספר פעמים לפעילויות בלתי פורמאליות שונות(משחקים, קבלת החלטות ומינוף פרוייקטים שהילדים לוקחים בהם חלק וכד'). לאחרונה אני חשה באוירה סמי-אלימה במועדון. ארועים של קללות, השפלות ציניות,ווכחנות לשם ווכחנות-או ביסוס מעמד חברתי-בינם לבינם ובינם (לביני) ולעיתים עימותים פיזיים ,קלים מאד, בינהם. הרקע לרב הארועים הוא, כך נראה לי, מאבקיי כח. התייעצתי עם גורמיים מקצועיים אשר הציעו לשוחח עם הילדים, הבוגרים יותר, ולנסות לנהל איתם שיחה בסגנון " אתם הגדולים, בואו ניקח אחריות" וכד'..הבעיה בקבוצה שאף ילד לא מוכן להרתם ולקחת אחריות, הם לא רואים באחריות דבר אטרקטיבי שיכול לחזק אותם- אישית וחברתית- אלא נטל. אני יכולה להגיד שלא זיהיתי ולו מנהיג אחד בקבוצה, חיובי או שלילי, שיכול להוביל את הקבוצה . כרגע המנהיגים מתחלפים כיוון שאף אחד מהילדים לא מוכן להתחייב לעיניין שהוא ולעמוד מאחריו. ישנם ניסיונות של פרטים בקבוצה להנהיג, אך כיוון שהם לא "הולכים עד הסוף" הם לא סוחפים.בעקרון מאבקיי כח בין אישיים הם מאפיין מאד בולט בקבוצה ונביא איין. מה אני יכולה לעשות? האם לחזק את כוחם או כוחי? וכיצד?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרביד פרנק שלום
ד''ר זאב וינשטוק08/01/2008שלום רביד
את רגישה מאד למצב, שואלת את השאלות הנכונות ומחפשת תשובות במקומות הנכונים. עם זאת, את מתארת מצב שהתהווה רק בזמן האחרון. אם כך, מה בדיוק השתנה? אולי שם מצוי הגורם לאי שקט ולהתנהלות הכוחנית? בכל מקרה, הדרך להתמודד עם המצב הוא באמצעים חינוכיים. האחד הוא מניעתי במהותו: ללמד כי כוחנות אינה התנהגות ראויה או רצויה והשני למנוע מצבים העשויים לעודד ביטויי כוחנות. השני הוא לאחר אירוע ספציפי. בשלב זה יש לדון באירוע בפרוטרוט (מי עשה למי מה, איך ולמה כמו גם מה היו התוצאות של האירוע על כל הצדדים), לבחון עם הילדים את האופן שנכון היה להתנהל במצב...
תמשיכי לעדכן,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)