מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לא להקלע למצב של אלימות מניסיוןאריאל06/01/2008
שלום, שמי אריאל ורציתי לספר לכם על מקרה שהיה לי אישית.
לפני בערך בשנה היה לי ריב עם איזה ילד מהכתה שלי.
זה היה בסוף היום שיחררו אותנו מוקדם אז אני ואותו ילד ישבנו ביחד על הספסל, באיזשהו שלב החלטתי שאני רוצה לשכב לנמנמם קצת אז הוא הלך לשבת עם שני ילדים בספסל שהיה מאחוריי.
ואז אחרי דקה הוא בא ובדיוק שהוא הגיע מטר מאחוריי הוא הפעיל את הצלצולים שבפלאפון שלו בכוונה להציק לי.
כמובן שאמרתי לו להפסיק אבל הוא המשיך וככה זה קרה בערך 2-3 פעמים עד שזה עלה בדרגה לחצי אלימות, רדפתי אחריו והשכבתי אותו על הדשא והכרחתי אותו להפסיק.
אז נראה לי הוא ממש התעצבן ומשם זה כבר הגיע להרמת אבן עליי ואני כתגובה לכך נכנסתי בו חזק.
ואז אני הלכתי בחזרה לספסל ומשם ללכת לחכות לאבא שלי ואז הוא איים עליי שהוא יביא את חברים שלו עליי אז אני ממש התעצבנתי עליו ובאמת הרבצתי לו חזק ובאותו זמן השומר של הבית ספר אמר לי להפסיק אז מיד הסתובבתי אליו ואמרתי לו שבסדר, שאני אפסיק ואיך שהסתבבתי לילד הוא הכניס לי אבן בראש ומשם הזמינו אמבולנס והייתי בבית חולים 4 ימים ורצו גם לנתח אותי.
עכשיו יש לי כמה דרכים שחשבתי עליהם איך היה אפשר למנוע מקרה כזה כי גם הוא וגם אני היינו צריכים לבצע עבודות שרות וללכת למשטרה וכל הסיפור הזה.
טוב אז ככה:
דבר ראשון שהייתי יכול לעשות זה ללכת לחדר מורים שהיה ליד וללכת לדווח על אותו ילד אבל חשבתי שאם אני הייתי עושה את זה אותו ילד היה יודע שלאריאל אפשר להציק והוא ימשיך להציק לי כל הזמן, אז לא עשיתי את זה. עכשיו אפשרות שניה זה שהייתי יכול פשוט לעזוב את המקום ועכשיו שאני חושב על זה אני אומר לעצמי למה לא עשיתי את זה למה לא עזבתי את המקום הייתי חוסך לעצמי כל כך הרבה זמן ופגישות עם רופאים ועם המשטרה.
אז אם עכשיו מישהו קורא את זה ויכול להיות שמקרה כזה יקרה לו או משהו דומה עצה שלי ומנסיון העצה הזאת פשוט לעזוב את המקום.
עכשיו שאני יודע את זה חמקתי לפחות מעוד 2 מקרים שדבר כזה היה יכול לקרות ואני למדתי לקח כל החיים ואותו דבר אותו ילד שנתן לי את האבן בראש הוא גם יודע מה הוא היה צריך לעשות והוא לא סתם אומר את זה כדי לגמור את כל הסיפור וזהו אני יודע טוב מאוד כמה הוא מתחרט על מה שהוא עשה.
הוא איבד מלא חברים ונראה לי שגם בגלל המקרה הזה הוא עזב לבית ספר אחר..
אז אני מאוד מקווה שמישהו יקרא את מה שכתבתי כאן ולא יעשה את אותה טעות שאני עשיתי ושאני עד היום ונראה לי גם לכל החיים אתחרט.
תודה אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל, תודה על המכתב
ד''ר זאב וינשטוק06/01/2008אני מאד מעריך ששיתפת אותנו בניסיון שלך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליברוח זה לא פיתרון ביכלל
.06/01/2008בימקומך הייתי שם לו בלוק בראש ושולח אותו לאישפוז שילמד מה זה ליתקוף מאחורה וליתקוף אם אבנים או שאר דברים קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)