מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין ועיצוב התנהגותסמדר24/06/2011
בני בן 13.5 הינו ילד מדהים שרוצה להצליח ולא יודע כיצד. בשנה האחרונה למד בכפר נוער לדבריו רק במקום כזה הוא יצליח. הוא לא מקבל מרות וזה מלווה בהתפרצויות זעם. ובשני מקרים של אלימות עם ילדים כאשר הרגיש מושפל. בכפר אמרו שהוא צריך ללכת להערכה פסיכיאטרית בכדי שיוכלו לדעת אם הם יוכלו ואם יש להם את הכלים לתת לו כדי שהוא יוכל להמשיך ללמוד שם (שהוא מאוד רוצה להמשיך שם) בהערכה שנתנה לו קבע הפסיכיאטר כי הוא צריך לקבל ריטלין LA20 ועיצוב התנהגות. האם הערכה זו מאפשרת להם לתת לו את הכלים המתאימים? עיקר בעייתו הינה אי קבלת מרות וקשב ורכוז. אשמח לתגובה. כמו כן אני בין אותן אמהות שחוששות מריטלין לטווח הארוך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ועיצוב התנהגות - תגובה
אבי יקיר24/06/2011סמדר שלום,
בנך נמצא כעת בגיל ההתבגרות, אני מאמין שבעיות התנהגות היו לו כבר בגיל צעיר והוא התקשה לקבל מרות. אני גם מאמין שהוא ילד מדהים, אך כדאי לשמוע למה שהפסיכיאטר והמדריכים בכפר אמרו. הקושי שלו לשלוט בטמפרמנט שלו המתבטא באי קבלת מרות ובאימפולסיביות שלו (שאינה מאפשרת לו קשב וריכוז) נובעים מבעיה אורגנית, לא מפני שהוא רוצה בכך.
אם את תתנגדי לטיפול, תעוררי גם בבנך התנגדות לקחת ריטלין. בסופו של דבר יהיה קשה להשאיר אותו בכפר הנוער.
כל כמה חודשים אפשר לאבחן שוב את מצבו עפ"י עדויות המדריכים הנמצאים אתו ולראות האם הריטלין + עיצוב ההתנהגות עוזר.
בהצלחה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ועיצוב התנהגות
סמדר02/07/2011דב ר ראשון אני מודה לך על תגובתך. אני החלטתי לתת לילד ריטלין בעיקר מפני שהוא מבקש ורוצה. השאלה שלי מכיוון שהפסיכיאטר רשם ריטלין+עיצוב התנהגות ולא פרט , ידעו למה הכוונה? ואשמח אם תוכל להבהיר לי האם ישנה פה בעיה שהיא מעבר לחינוך? והאם יש לכפר כלים לתת לילד? וכאשר שלחתי את המלצת הפסיכיאטר לכפר העו"ס שאל אם זה כל מה שהרופא ציין? מדוע הוא הופתע?
האם הרופא היה צריך "בהערכה פסיכיאטרית" לרשום הערכה ארוכה ? (הרופא כתב בתוצאה: ריטלין L20 + עיצוב התנהגות)
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)